Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι

Σαββατοκύριακο έρχεται και μια νόστιμη συνταγή, θα ευχαριστήσει τους αγαπημένους μας, που, ευτυχώς, θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε συγκεντρωμένους όλους γύρω από το τραπέζι.

Υλικά
Υπολογίστε από 2 μπουτάκια κοτόπουλου για κάθε άτομο
3 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
2 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
λίγη γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, τη μαυροδάφνη, την πάπρικα, το κόλιαντρο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βάζετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º C. Στραγγίζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τη κρατάτε για το ψήσιμο. Βάζετε τα μπουτάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε για 20 λεπτά. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, τα αλείφετε με την μαρινάδα και τα ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό τα αλείφετε 1-2 φορές με την μαρινάδα που περίσσεψε για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα σερβίρετε με ρύζι, ή πουρέ πατάτας ή πατατοσαλάτα.