Οι κούκλες με τη δική τους (οικολογική) ιστορία

Γνωρίζετε τι είναι οι κούκλες περιβλλοντικής εκπαίδευσης; Εμείς ανακαλύψαμε κάποιες από τις πιο όμορφες που κυκλοφορούν στην αγορά και σας τις παρουσιάζουμε. Μαλακές, όμορφες και οικολογικές, έχουν να διδάξουν πολλά τα παιδιά, αφού πρώτα γίνουν αγαπημένοι φίλοι. Εμείς θα σας συστήσουμε δύο από αυτές. Αν θέλετε να αποκτήσετε κάποια και να μάθετε την ιστορία και των υπόλοιπων, απλά πληκτρολογήστε www.letsgogreen.gr

Λώρελ – Pink Coral Laurel

Η Λώρελ ζει στην Αυστραλία. Της αρέσει πολύ να κολυμπά στην θάλασσα και να εξερευνά με την μάσκα της το βυθό. Στη χώρα που ζει υπάρχει ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος ο “Great Barrier Reef” στον οποίο ζουν εκατομμύρια όμορφα και πολύχρωμα φυτά και ζώα. Η Λώρελ ανησυχεί ότι η μόλυνση του ωκεανού και η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να οδηγήσουν σε εξαφάνιση των ζώων, φυτών και κοραλλιών που ζούν στον ύφαλο τα οποία χρειάζονται καθαρά νερά για να ευδοκιμήσουν. Γι’ αυτό ενθαρρύνει τους φίλους της να μην μολύνουν τις ακτές ούτε τη γη γιατί όλα καταλήγουν τελικά στους ωκεανούς. Ας το διαδώσουμε λοιπόν σε όλους για να κρατήσουμε τους ωκεανούς καθαρούς και υγιείς!

Κάιλ – Recycle Kyle

Ο Κάιλ ζει στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Του αρέσει πολύ η ανακύκλωση γιατί πιστεύει ότι είναι κάτι που μπορούν όλοι να κάνουν εύκολα. Κυκλοφορεί παντού με το σκέιτμπορντ του γιατί είναι διασκεδαστικό και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Μια μέρα, ενώ έκανε σκέιτμπορντ έπεσε και χτύπησε… Μπερδεύτηκε το σκέιτμπορντ του σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι που ήταν πεταμένο στο δρόμο. “Μα γιατί οι άνθρωποι δεν τα πετούν στην ανακύκλωση;” σκέφτηκε ο Κάιλ. Μετά από αυτό το περιστατικό αποφάσισε να κυκλοφορεί έχοντας πάντα μαζί του μια πάνινη τσάντα για να μαζεύει τα πλαστικά μπουκαλάκια, τις εφημερίδες και ότι άλλο βρίσκει πεταμένο στο δρόμο, το οποίο να μπορεί να μπεί στον κάδο της ανακύκλωσης. Έμαθε για τη σημασία της ανακύκλωσης στο σχολείο και είναι πολύ ενθουσιασμένος που αν και τόσο μικρός μπορεί και αυτός να κάνει κάτι σημαντικό για τον πλανήτη μας!