Πρωτότυπη συνταγή για τάρτα με κρεμμύδια

Οι μέρες γιορτής συνεχίζονται, φίλοι και συγγενείς συναθροίζονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι κι εσείς θέλετε να προσφέρετε σε όλους εκτός από την αγάπη σας και όμορφα εδέσματα. Σας προτείνουμε μια ωραία ιδέα για ορεκτικό, που θα προσελκύσει μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν.

Υλικά
1 δόση ζύμη για αλμυρή τάρτα
500 γραμμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
350-400 γραμμ. τυρί φέτα
3 αβγά
1 ματσάκι άνηθο, που θα ψιλοκόψετε
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη ζύμη σας και την πλάθετε σε μπάλα. Την τυλίγετε με σελοφάν και την αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες (βάζετε και τα πράσινα φυλλαράκια). Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και κόβετε επίσης σε ροδέλες. Τρίβετε τη φέτα και χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ.

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί, τα αβγά, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.

Βουτυρώνετε τη φόρμα και στρώνετετο φύλλο τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνετε το μείγμα της γέμισης. Τοποθετείτε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και 1-2 κομματάκια βούτυρο.

Τοποθετείτε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε στους 180 C για 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η γέμιση.

Περίμενε 10 λεπτά να κρυώσει και την ξεφορμάρετε. Καλή σας όρεξη!!!