10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το έφηβο παιδί σας για να δυναμώσετε τη σχέση σας

Η εφηβεία είναι μια περίπλοκη και απαιτητική ηλικία. Οι γονείς δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τα παιδιά τους και εκείνα νιώθουν να μην τα καταλαβαίνει κανείς.Τι μπορεί να γίνει, λοιπόν, για να έρθετε λιγάκι πιο κοντά;Ρωτήσαμε εφήβους για να μάθουμε τι τους άρεσε να κάνουν με τους γονείς τους και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους:

Το κουτί της αγάπης

«Τρία χρόνια πριν η μαμά μου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μου άφησε στην πόρτα του δωματίου μου ένα κόκκινο κουτί με ένα μήνυμα αγάπης. Πλέον, ανταλλάσουμε μηνύματα αγάπης η μία με την άλλη αρκετά συχνά. Είναι ευκολότερο να γράψω κάτι και όχι να το πω…», Κυριακή, 14 ετών

Βραδιά επιτραπέζιων παιχνιδιών

«Μου αρέσει πολύ να παίζω επιτραπέζια με τους γονείς μου. Είναι κάτι που κάνουμε από πολύ μικρή ηλικία. Γινόμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά περνάμε πολύ όμορφα», Τίμος, 16 ετών.

Κάνουμε καινούρια πράγματα μαζί

«Πρόσφατα έμαθα μαζί με την μαμά μου να φτιάχνω μαρμελάδες. Είχε πολλή πλάκα. Είναι μια νόστιμη και ευχάριστη ασχολία, που δεν έχει καμία σχέση με τις δουλειές του σπιτιού», Κατερίνα, 14 ετών

Πάμε γυμναστήριο

«Η μαμά μου μου έμαθε να σηκώνω βάρη και τώρα πηγαίνουμε μαζί για προπόνηση. Επικροτούμε η μία την προσπάθεια της άλλης και αλληλοβοηθιόμαστε, όταν νιώθουμε άσχημα», Ελένη 13 ετών.

Πάμε μαζί για καφέ

«Η μαμά μου και εγώ πηγαίνουμε μαζί σε μία καφετέρια που και οι δύο αγαπάμε. Με αφήνει να πάρω όποιο ρόφημα μου αρέσει και συζητάμε για ώρες», Μάριος, 13 ετών.

Έχουμε ίδιο χόμπι

«Ο μπαμπάς μου με μύησε από νωρίς στην τριλογία του “Άρχοντα των δαχτυλιδιών” διαβάζοντας μου βιβλία. Έχουμε δει όλες τις ταινίες μαζί, κάνουμε συλλογή από  αντικείμενα που έχουν σχέση με την ταινία και σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα ταξίδι στην Νέα Ζηλανδία, όπου έγιναν τα γυρίσματα. Ακούγεται λιγάκι ξενέρωτο, αλλά μας αρέσει πολύ», Ντίνος, 17 ετών.

Οικογενειακές ιστορίες

«Στο σπίτι έχουμε ένα μεγάλο βιβλίο με οικογενειακές φωτογραφίες. Όλη η ιστορία μας είναι εκεί. Μου αρέσει πολύ να κάθομαι και να το κοιτάζω με τον μπαμπά μου και εκείνος να μου λέει ιστορίες για τους προγόνους μας. Θα κάνω το ίδιο μία μέρα με τα παιδιά μου», Αφροδίτη, 15 ετών.

Παίζουμε ποδόσφαιρο

«Κάθε Σάββατο ο μπαμπάς μου και εγώ παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί. Δεν είμαστε επαγγελματίες, αλλά έχει πολλή πλάκα να κλωτσάς την μπάλα γύρω γύρω και φυσικά μετά πηγαίνουμε για γλυκά…», Δημήτρης, 11 ετών.

Δημιουργούμε μαζί

«Η μαμά μου και εγώ κάνουμε μαζί χειροτεχνίες. Η αγαπημένη μας είναι να φτιάχνουμε κάρτες, αλλά με έμαθε επίσης να ράβω και να πλέκω. Μιλάμε πολύ και φτιάχνουμε πολύ χαριτωμένα πράγματα», Κέλλυ, 15 ετών.

Χορεύουμε

«Η μαμά, ο μπαμπάς και εμείς πολλές φορές πριν φύγουμε για το σχολείο χορεύουμε σε ρυθμούς 80s. Γελάμε πάρα πολύ και εκείνοι δεν ντρέπονται να κάνουν αστεία μπροστά μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινά η μέρα μας», Κώστας & Μαρία, 17 και 15 ετών, αντίστοιχα.