10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι

Σε καμία περίπτωση δεν “καταδικάζουμε” ή δεν προβλέπουμε τη ζωή ενός παιδιού αποκλειστικά και μόνο από την ημερομηνία γέννησής του.

Δεν προορίζονται για «μεγάλη» καριέρα: Ερευνητές του University of British Columbia μελέτησαν τις ημερομηνίες γέννησης των CEOs από περίπου 1.000 πολυεθνικές εταιρίες και βρήκαν ότι μόνο το 6% από αυτούς είχαν γεννηθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Είναι άχαρα: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine έδειξε ότι περισσότερο ικανά στα αθλήματα είναι τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο, και λιγότερο όσα γεννιούνται τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Είναι λιγότερο θλιμμένα: Η ηλιοφάνεια φαίνεται πως επηρεάζει την ψυχολογία των μωρών αυτών, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη του Vanderbilt University, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι εμφανίζουν λιγότερες ψυχο-συναισθηματικές μεταπτώσεις, κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν δυσλεξία: Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, τα μωρά που γεννιούνται στις αρχές του καλοκαιριού αποτελούν το 71% των περιπτώσεων δυσλεξίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.com.cy