Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας: Ανακαλούνται από την αγορά επικίνδυνα γυναικεία αξεσουάρ

Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας: Ανακαλούνται από την αγορά επικίνδυνα γυναικεία αξεσουάρ

Για την ανάκληση επικίνδυνων γυναικείων αξεσουάρ (σκουλαρίκια) ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 9ης Αυγούστου 2018 για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) (18 A12/0356/18 και 19 A12/0357/18 ).

Αυτά είναι τα σκουλαρίκια που ανακαλούνται

Προϊόν: Μεταλλικά, κυκλικά σκουλαρίκια

Μάρκα: Bijou Brigitte

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: E1 110.115.515

Αριθµός παρτίδας/Barcode: 4049077427668

Κίνδυνος Χημικός.  Το ποσό του Νικελίου, που απελευθερώνεται από τα σκουλαρίκια είναι πολύ υψηλό (2.4µg/cm²/week). Το Νικέλιο είναι ισχυρό ερεθιστικό και µπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στην περίπτωση που περιέχεται σε αντικείµενα που έρχονται σε άµεση και παρατεταµένη επαφή µε το δέρµα. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Καταστροφή του προϊόντος. Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά (Από τον εισαγωγέα) Σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα στηνΕλλάδα, το προϊόν έχει αποσυρθεί από τα σηµεία πώλησης. Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που το έχουν στην κατοχή τους, να πάψουν να το χρησιµοποιούν.

Προϊόν: Μαύρα σκουλαρίκια µε διακοσµητικές πέτρες.

Μάρκα: Bijou Brigitte

Όνοµα: Άγνωστο

Τύπος/αριθµός µοντέλου: E1 110.171.610

Αριθµός παρτίδας/Barcode: 4049077526231

Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Χηµικός Κίνδυνος. Το ποσό του Νικελίου, που απελευθερώνεται από τα σκουλαρίκια είναι πολύ υψηλό (2.5 µg/cm²/week). Το Νικέλιο είναι ισχυρό ερεθιστικό και µπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στην περίπτωση που περιέχεται σε αντικείµενα που έρχονται σε άµεση και παρατεταµένη επαφή µε το δέρµα.

Εθελοντικά µέτρα: Καταστροφή του προϊόντος. Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά (Απότον εισαγωγέα) Σύµφωνα µε έγγραφη δήλωση του διανοµέα στην Ελλάδα, το προϊόν έχει αποσυρθεί από τα σηµεία πώλησης. Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που το έχουν στην κατοχή τους, να πάψουν να το χρησιµοποιούν


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.