3 απίστευτα εστιατόρια για παιδιά που θέλουμε να «έρθουν» και στην Ελλάδα!

Παιδότοποι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί, όπου μπορούν οι γονείς να πάνε με τα παιδιά τους και να απολαύσουν τον καφέ τους, όσο εκείνα παίζουν –ωστόσο πολλοί είναι οι γονείς που έχουν τους ενδοιασμούς τους, καθώς συχνά οι παιδότοποι συνδέονται στο μυαλό τους με συνωστισμό παιδιών, ζέστη, πολλά μικρόβια άρα μεγαλύτερο κίνδυνο για ιώσεις. Κακά τα ψέματα, αυτό που λείπει από την χώρα μας είναι εστιατόρια επικεντρωμένα στο παιδί.

Εστιατόρια, δηλαδή, το περιβάλλον των οποίων θα είναι απόλυτα φιλικό προς το παιδί, που θα προσφέρουν ένα μενού υγιεινό, πλούσιο σε λαχανικά αλλά μαγειρεμένα έτσι ώστε ακόμα και το πιο «δύσκολο» να μην μπορεί να αρνηθεί, αλλά και πλούσιο σε παιχνίδια που θα απασχολούν με ασφάλεια το παιδί, πριν και μετά το φαγητό του, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς για λίγη ώρα να χαλαρώσουν και να μπορέσουν να κουβεντιάσουν.

Εστιατόρια, όπως τα τρία παρακάτω που –ειδικά το πρώτο!- μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, καθώς είναι βγαλμένα από… παιδικό όνειρο, για τον δικό του λόγο το κάθε ένα:

Neobio Kids Restaurant, Σανγκάη – Κίνα

Ένας φανταστικός χώρος 500 τ.μ., όλο μπαλόνια και συννεφάκια, με τα παιχνίδια για τα πολύ μικρά παιδιά τοποθετημένα κοντά στα τραπέζια των γονιών, για να τα βλέπουν ενώ τρώνε. Ο σκοπός του εστιατορίου είναι, να μπορέσουν επιτέλους οι γονείς να απολαύσουν ένα γεύμα, ενώ τα παιδιά τους θα απασχολούνται ψυχαγωγικά, αφού θα έχουν τελειώσει το δικό του.

Fiii Fun House, Μπουένος Άιρες – Αργεντινή

Ένας απίθανος χώρος, ιδιοκτήτες του οποίου είναι δύο γονείς που ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζονται μικροί και μεγάλοι, όταν βγαίνουν για φαγητό! Το έξυπνο αυτό εστιατόριο, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από οικολογικό ξύλο, χωρίζεται σε τρία μέρη και έχει να προσφέρει κάτι σε κάθε ηλικία. Τα καθίσματα των τραπεζιών είναι… κούνιες, υπάρχει ειδικός χώρος για να παίζουν τα μωρά και ξεχωριστός για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ όλα τα πιάτα είναι οργανικά.

Planet Hollywood, Νεα Υόρκη – Η.Π.Α.

Απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο, ποιον δεν θα εντυπωσίαζε αυτή η γιγαντιαία αίθουσα αφιερωμένη σε αγαπημένες χολιγουντιανές παραγωγές! Τα παιδιά το λατρεύουν, όχι μόνο για τα λαχταριστό φαγητό του, αλλά και γιατί πολύ συχνά εκεί διοργανώνονται μεγάλα events με πολλούς αγαπημένους των εφήβων καλλιτέχνες.