«Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα»: Δείτε τα σημαντικότερα συμπεράσματα από την ομιλία του Μανώλη Σφακιανάκη

Με μαζική συμμετοχή διεξάγονται τα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα». Η δράση που υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue με την υποστήριξη της WIND, έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την αξιοποίηση και ορθή χρήση της τεχνολογίας.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) κ. Μανώλης Σφακιανάκης, κεντρικός εισηγητής της δράσης, μαζί με συνεργάτες του ταξιδεύουν σε 10 πόλεις της χώρας. Εκεί εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις άπειρες δυνατότητες του Ίντερνετ και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου αποφεύγοντας κινδύνους που κρύβει η ανεξέλεγκτη χρήση του και ειδικότερα αυτή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ήδη από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε η δράση, περισσότεροι από 1.500 γονείς και παιδιά σε Πειραιά, Μαρούσι, Αθήνα-Κέντρο, Πάτρα και Τρίπολη έχουν ενημερωθεί. Η ενημέρωση συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός ο Βόλος στις 9/03. Ακολουθούν το Ηράκλειο Κρήτης στις 28/03, η Θεσσαλονίκη στις 30/04, τα Ιωάννινα στις 7/05 και η Μυτιλήνη στις 23/05.

Γιατί πρέπει όλοι οι γονείς να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια

Η ψηφιακή διαπαιδαγώγηση των γονέων είναι προεξάρχουσα ανάγκη τη σημερινή εποχή καθώς η άγνοια και η ημιμάθεια σε θέματα διαδικτύου είναι επικίνδυνη. Όπως τoνίζει επανειλλημένα ο κ. Σφακιανάκης  οι γονείς πρέπει είναι να είναι κοντά στα παιδιά τους όταν είναι στα κοινωνικά δίκτυα. Να συμμετέχουν, να μοιράζονται με τα παιδιά τους εικόνες κι εμπειρίες, διότι όταν το παιδί είναι απόμακρο από το γονιό και πέσει σε παγίδα του Διαδικτύου δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το περιστατικό.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια του Μανώλη Σφακιανάκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια στη σελίδα https://prostatepse.gr/.

Δείτε ένα απόσπασμα από τις ομιλίες του

Μύθοι και Πραγματικότητα στο Διαδίκτυο

Μύθοι και Πραγματικότητα στο Διαδίκτυο: Ο Μανώλης Σφακιανάκης μας συστήνει τον πραγματικό ψηφιακό κόσμο στα σεμινάρια Προστάτεψε το παιδί σου από το ηλεκτρονικό έγκλημα με χορηγό τη WIND και το Κids@safety!

Gepostet von Kids at Safety am Mittwoch, 14. März 2018