3 φανταστικές συνταγές για γλυκιές ομελέτες που αν δεν έχετε δοκιμάσει… χάνετε!

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 3 πανεύκολες και άκρως γευστικές συνταγές για γλυκιές ομελέτες. Θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει και ως μια εκδοχή κρέπας, που θα μπορούσατε να σερβίρετε στα παιδιά σας το απόγευμα όταν σας ζητάνε κάτι γλυκό ή ως πρωινό τα σαββατοκύριακα. Δείτε τις προτάσεις μας και εμπλουτίστε τις ανάλογα με τα υλικά που έχετε σπίτι αλλά και τα γούστα των παιδιών.

Ομελέτα μπανάνας

Υλικά:

1 αυγό

2 ασπράδια αυγού

μια μπανάνα σε ροδέλες

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό με τα 2 ασπράδια αυγού και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε και το κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Ρίχνετε λίγο λάδι στο τηγάνι, το ζεσταίνετε και ρίχνετε για ένα λεπτό τις ροδέλες μπανάνας. Έπειτα ρίξτε το μείγμα με τα αυγά.Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, γυρίστε και την άλλη. Σερβίρετε προσθέτοντας την κανέλα.

Ομελέτα με Φρούτα και γιαούρτι

Υλικά

Για την ομελέτα

2 μεσαία αυγά

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με γεύση της επιλογής σας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Για την γαρνιτούρα

4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι της επιλογής σας

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Φρούτα της επιλογής σας σε μπουκίτσες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά της ομελέτας.Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αφήνουμε να ροδίσει απ’ τη μια πλευρά και στη συνέχεια γυρίζουμε την ομελέτα. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και την ψήνουμε λίγο ακόμα. Γεμίζουμε την ομελέτα με το γιαούρτι, το μέλι και τα φρούτα και σερβίρουμε.

Ομελέτα με δημητριακά και μέλι

Υλικά:

2 αυγά

2-3 κ.σ. γάλα

1/2 κ.σ. κανέλα

2 κ.σ. μέλι

1 κούπα μούρα κατεψυγμένα

1/2 κούπα γιαούρτι

μια χούφτα δημητριακά για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε τα μούρα σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε 1/4 κούπας νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Παράλληλα, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και το μέλι. Ζεστάνετετο τηγάνι μέχρι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Ρίξτε το μείγμα των αυγών και φτιάξτε την ομελέτα. Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με το γιαούρτι, τα μούρα και τα δημητριακά.