5 δεξιότητες που πρέπει να έχει κατακτήσει το παιδί σας μέχρι την ενηλικίωσή του

Είτε μας αρέσει είτε όχι, έρχεται κάποτε η στιγμή που τα παιδιά μας φεύγουν από το σπίτι. Μια στιγμή που θα πρέπει να ζήσουν μόνα, σε άλλη πόλη ή ακόμα και σε άλλη χώρα.

Και όταν έρθει εκείνη η ώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για το τι θα αντιμετωπίσουν. Δεν μιλάμε, φυσικά, για θέματα ασφάλειας και σπουδών, αλλά για μικρά, καθημερινά πράγματα, τα οποία κάθε άνθρωπος που μένει μόνος πρέπει να γνωρίζει.

Σίγουρα, τον πρώτο καιρό θα σας τηλεφωνούν διαρκώς, ακόμα και για το πώς να φέρουν σε πέρας απλά, καθημερινά πράγματα. Αυτό είναι το σύνηθες, αλλά καλό είναι να τους έχετε δώσει ένα μικρό «προβάδισμα» γνώσης, ώστε να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν βρεθούν τελείως μόνα τους.

Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να ξέρει το παιδί σας πριν αφήσει το σπίτι:

Πώς να μαγειρεύει

Δεν χρειάζεται να γίνει επαγγελματίας σεφ, αλλά καλό είναι να ξέρει πώς να βράσει μακαρόνια ή αβγά και πώς να καθαρίσει πατάτες για το τηγάνι ή φρούτα για το κολατσιό του. Συνήθως, όταν ένας νέος αφήνει το σπίτι του, τον πρώτο λόγο στο φαγητό του έχουν τα εστιατόρια και τα μαγαζιά γρήγορου φαγητού. Καλό είναι όμως να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει την κουζίνα και τον φούρνο του σπιτιού του, για να μην πέφτει έξω και ο μηνιαίος προϋπολογισμός του ή υγεία του.

Πώς να ψωνίζει σε σουπερ μάρκετ και λαϊκή αγορά

Και να μην χαλάει όλα του τα χρήματα εκεί. Αν θέλει να μαγειρέψει στο σπίτι, για παράδειγμα, να ξέρει, ότι πρέπει να ψωνίσει με σύνεση τα υλικά για τις συνταγές του και να μην ξεφύγει οικονομικά για ένα πιάτο… μακαρόνια με σάλτσα.

Πώς να βάζουν πλυντήριο

Είστε σίγουροι, ότι το παιδί σας ξέρει να φροντίσει τα ρούχα του; Γνωρίζει πώς να ξεχωρίζει τα χρωματιστά, ποια υφάσματα να βάζει με ποια; Σκεφτείτε λίγο πριν απαντήσετε και αφήστε το παιδί σας να σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού από νωρίς για να μάθει και αυτό πώς θα φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο τα δικά του ρούχα, αργότερα.

Πώς να λένε «όχι»

Ένα μάθημα που ακόμα και πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πουν «όχι», νιώθουν άγχος και καταβάλλονται από στρες. Επειδή, λοιπόν, δεν θα είστε πάντα δίπλα στο παιδί σας για να το προστατεύετε και να το βοηθάτε σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, διδάξτε το – μέσα από τη δική σας συμπεριφορά – πώς να λέει «όχι», αλλά και να διεκδικεί αυτά που του ανήκουν.

Πώς να επισκευάζουν βασικά πράγματα σε σπίτι και αυτοκίνητο (αν οδηγούν)

Όχι, δεν χρειάζεται να μάθουν πώς να… χτίζουν μια αποθήκη ή να φτιάχνουν την χαλασμένη μηχανή του αυτοκινήτου, αλλά βασικά πράγματα, όπως το να αλλάζουν μία λάμπα ή να ξεβουλώνουν τα σιφώνια όταν αυτά φράζουν, καλό είναι να τα γνωρίζουν. Για την δική τους καλύτερη διαμονή και διαβίωση…

Πηγή: sheknows.com