5 εναλλακτικά στέκια στην πόλη για αξέχαστες οικογενειακές βόλτες

To Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 νέα εναλλακτικά στέκια στην πόλη όπου γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών θα περάσουν ευχάριστες και διασκεδαστικές στιγμές μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας και των σχολικών υποχρεώσεων. Μια επίσκεψη στους χώρους αυτούς που προσφέρουν ψυχαγωγία σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον θα σας ανταμείψει με οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Χνουδωτή Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου έχει δημιουργήσει μια χνουδωτή βιβλιοθήκη που φιλοξενείται στον πολιτιστικό οργανισμό Atopos Contemporary Visual Culture (Atopos CVC). Πρόκειται για μια ανατρεπτική βιβλιοθήκη με τη μορφή διαδραστικής έκθεσης που λειτουργεί ως μια λούτρινη αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους, ένας χνουδωτός ξενώνας για τα γράμματα και τους ανθρώπους! Το κτίριο του Atopos καταλαμβάνεται από ένα γιγαντιαίο, λούτρινο, υβριδικό πλάσμα, το Φλάφι που κατοικεί εκεί μέσα. Οι επισκέπτες όλων των ηλικιών βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο και βουλιάζουν στη γούνινη αγκαλιά του Φλάφι διαβάζοντας ή χαλαρώνοντας μόνοι τους ή αγκαλιά με κάποιον άλλον! Το έργο συνδυάζει την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας και τη μεγάλη συλλογή βιβλίων του οργανισμού με περισσότερα από 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας, με συμμετοχικά και αυτοσχεδιαστικά περφόρμανς, λούτρινα γλυπτά και γούνινα κουστούμια.

Η Fluffy Library λειτουργεί κάθε Πέμπτη – Παρασκευή 14:00 – 20:00 και Σάββατο – Κυριακή 12:00 – 18:00.

Για παιδιά 2+

Είσοδος ελεύθερη

Atopos Contemporary Visual Culture

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Αθήνα

2105242004, 2108838151

OrangelandHome

H Orangeland Home είναι ένα πενταόροφο κτίριο με χώρους χαλάρωσης, αίθουσες ερευνητικών πειραμάτων, παιδότοπο, συνεδριακό κέντρο κι ένα roofgarden με θέα την Ακρόπολη που όλοι έχουν στο επίκεντρό τους το πορτοκάλι. Στόχος των δημιουργών του συγκεκριμένου project είναι οι επισκέπτες τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγαλύτεροι να έρθουν σε επαφή με την καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία του πορτοκαλιού, να κατανοούν τη σημασία και τη συνεισφορά του στην κοινωνία και την οικονομία και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το πορτοκάλι για τη χώρα μας.

Για παιδιά 3+

OrangelandHome,

Νάκου 3, Ακρόπολη

2109231053

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Στην οδό Πινδάρου 6 στο Κολωνάκι στεγάζεται το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά».Όσοι το επισκέπτονται, μπορούν να δουν σε αυτό τη μόνιμη έκθεση «Οι Ηigh-Tech εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων». Φιλοξενούνται συνολικά περισσότερα από 100 εκθέματα-αντίγραφα αρχαιοελληνικών μηχανών και άλλων εφευρέσεων. Κάποιες από τις εφευρέσεις είναι διαδραστικές, ενώ όλα τα αντικείμενα προς επίδειξη είναι λειτουργικά.

Παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, η αιολόσφαιρα του Ήρωνος (η πρώτη ατμομηχανή της ανθρωπότητας), ο αστρολάβος του Πτολεμαίου, ο «αυτόματος πωλητής» του Ήρωνος (αυτόματο αγγείο με κερματοδέκτη, όπου οι πιστοί έριχναν τον οβολό τους για να πάρουν αγιασμό), οι φρυκτωρίες, ο πρώτος ηχητικός προειδοποιητικός μηχανισμός της ιστορίας, η πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή του πυθαγόρειου Αρχύτα του Ταραντίνου, η πρώτη αυτόματη ανθρωποειδής σερβιτόρα από τον Φίλωνα τον Βυζάντιο, το αυτόματο όχημα-κουκλοθέατρο του Ήρωνα και ένα αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, του θεωρούμενου πρώτου υπολογιστή της ανθρωπότητας.

Σκοπός του μουσείου είναι να αναδείξει αυτήν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 6+

Ώρες λειτουργίας: 09:00–17.00 καθημερινά και Σαββατοκύριακα 09:00–20.00 τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Αθήνα

211 4110044, 6907292002

Δενδρόσπιτο

Είναι μια Ακαδημία Τέχνης και Επιστήμης που διαθέτει εργαστήρια για εγγεγραμμένα παιδιά μέλη αλλά αποτελεί και χώρο διασκέδασης και παιχνιδιού για παιδιά μη μέλη. Γεμάτη φως και μουσικές και θέατρο, γεμάτη παιχνίδια μυαλού και σώματος. Δεν είναι παιδότοπος, ούτε καφετέρια ή εστιατόριο και αλλα πρωτότυπος χώρος ψυχαγωγίας για γονείς και παιδιά που απασχολεί αποκλειστικά τους καλύτερους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς.Τελειώνοντας με το φαγητό, τη μουσική, θα «θυμηθείτε» και τα παιδιά σας που παίζουν μαζί με τους παιδαγωγούς του χώρου.

Η είσοδος για ελεύθερο παιχνίδι σε μη μέλη είναι δυνατή καθημερινα από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η τιμή εισόδου είναι 18 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του (περιλαμβάνονται στη τιμή τα ροφήματα και οι γλυκιές- αλμυρές λιχουδιές για παιδί και συνοδό). Για κάθε επιπλέον παιδί η τιμή επιβαρύνεται με 7 ευρώ.

Για παιδιά 2+

Δενδρόσπιτο

Λεωφ. Πεντέλης 96-102, Βριλήσσια

211 4130000

Η παιδική αίθουσα του Village Cinema

Η “Village Kids” είναι ειδικά διαμορφωμένη πρωτίστως για παιδιά κινηματογραφική αίθουσα που υπόσχεται να προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όλη την οικογένεια με τις καλύτερες νέες παιδικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου σε πρώτη προβολή. Η αίθουσα διαθέτει καθίσματα-κρεβάτια και καθίσματα-πουφ με χαρούμενα χρώματα κάνοντας έτσι κάθε προβολή ακόμα πιο άνετη για τους γονείς και πιο διασκεδαστική για τα παιδιά. Στο εσωτερικό της αίθουσας υπάρχουν πολύχρωμες τσουλήθρες στις οποίες μπορούν να παίζουν οι μικροί θεατές μέχρι την έναρξη της προβολής.

Για παιδιά 3+

Village 20 Cinemas @ Αγ. Ι. Ρέντη

Θηβών 228 & Παρνασσού, Αγ. Ι. Ρέντης, 18233

Τηλεφωνικές Πωλήσεις: 1 48 48 (με χρέωση*)