5 καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τον Οκτώβριο οικογενειακώς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η μηνιαία ατζέντα του, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει για το φετινό Οκτώβριο 5 δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών!

Δημιουργική ενόργανη (5 – 26/10)

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 3-6 ετών

Πότε: Σάββατο 05, 12, 19, 26/10
11.45-13.00

Έως 20 συμμετοχές

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Τρισδιάστατες ιστορίες που συνομιλούν (12/10)

Δημιουργούμε γλυπτικές συνθέσεις εμπνευσμένες από το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη! Με χρήση πηλού που δεν χρειάζεται ψήσιμο, σχεδιάζουμε, χαράζουμε και επιζωγραφίζουμε μια γλυπτική λεπτομέρεια, απόσπασμα από μια φανταστική ιστορία, εμπνευσμένη τόσο από την ποίηση των Φ. Γ. Λόρκα και Α. Εμπειρίκου όσο και από τις χρωματικές συνθέσεις του Γ. Ψυχοπαίδη.

Το γλυπτικό σύμπλεγμα από τοπία, εσωτερικούς χώρους, φιγούρες ζώων, ανθρώπων και φυτών θα χρωματιστεί με μικροσκοπικές χρωματιστές ψηφίδες και χρώματα κεραμικής. Σχηματίζουμε πολύχρωμα τρισδιάστατα ψηφιδωτά που θα ενωθούν και θα σχηματίσουν μια πολυδιάστατη σύνθεση, δημιουργώντας ένα ενιαίο αφηγηματικό και ξεχωριστό σύνολο.

Για παιδιά 7+ και τις οικογένειες τους

Πότε: Σάββατο 12/10
11.30-12.30, 12.30-13.30, 13.30-14.30

Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών για παιδιά (12 & 26/10)

Μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά από τους δασκάλους της Σχολής Ελληνικού Χορού του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου».

Τα παιδιά διδάσκονται δημοφιλείς χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, στην πιο γνήσια μορφή τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα λαογραφικά στοιχεία που συνδέονται με τον κάθε χορό.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου»

Για παιδιά 4+

Πότε: Σάββατο 12 και 26/10
12.00-14.00

“Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα” (20/10)

Αφού εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους στην Εναλλακτική Σκηνή, το μουσικό παραμύθι της Λένας Πλάτωνος “Το αηδόνι του αυτοκράτορα” επιστρέφει στη μεγάλη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος.  Το παραμύθι του Άντερσεν μεταμορφώνεται σε μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Η υπόθεση της παράστασης

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο ο Αυτοκράτορας είναι μελαγχολικός… Όταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι που τραγουδάει με μαγευτική φωνή, στέλνει αμέσως τους αυλικούς του να το βρουν και να το φέρουν μπροστά του. Ο Αυτοκράτορας δακρύζει και μαγεύεται από τη φωνή του αηδονιού, μέχρι που μια μέρα φτάνει στο παλάτι ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα ηλεκτρονικό αηδόνι.Το αληθινό αηδόνι εγκαταλείπει το παλάτι και μέρα νύχτα ακούγεται μονάχα το τραγούδι του ηλεκτρονικού πουλιού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 6+

Πότε: Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00

Τιμές εισιτηρίων:   15, 20 ευρώ
Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ
Περιορισμένης ορατότητας: 5 ευρώ

Κύκλος Κρουστών για Οικογένειες (27/10)

Ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια. Ελάτε να μάθουμε πώς φτιάχνουμε μουσική ηχο-χορεύοντας πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά.

Για παιδιά 5+ με τις οικογένειες τους

Πότε: Κυριακή 27/10 11.00-13.00

Έως 40 συμμετοχές

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000