5 πράγματα που πρέπει να πεις στην κόρη σου για τις σχέσεις με τα αγόρια!

Ως μαμά δυο κοριτσιών το έχω άγχος. Φοβάμαι μήπως οι κόρες μου παρασυρθούν από κάποιον επιτήδειο ή κάποιος τις πληγώσει και τις στεναχωρήσει.

Ξέρω ότι δεν μπορώ να τις κλειδώσω στο σπίτι ή να τους απαγορεύσω να βγαίνουν και να έχουν φίλους, τουλάχιστον, όμως, μπορώ να τους επιστήσω λιγάκι την προσοχή.

Ειδικά, τώρα που βρίσκονται σε μια ηλικία που θα αρχίσουν να έχουν τέτοιου είδους ανησυχίες μια κουβέντα πάνω στο ζήτημα «αγόρια» πρέπει να γίνει.

Αν, λοιπόν, και εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία με εμένα και θέλετε οι κόρες σας να μην παρασυρθούν από «κενούς» ανθρώπους ή μόδες και τάσεις, διαβάστε 5 τρόπους και σημεία – συμβουλές για να ξεκινήσετε την αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική κουβέντα για τα… αγόρια, όπως τους παρουσίασε η Kari Kampakis, μαμά, και εκείνη, δυο κοριτσιών, στο blog της, karikampakis.com.

  1. Να κυνηγάς τα όνειρά σου και όχι αγόρια. Είσαι έξυπνη, ταλαντούχα, γλυκιά, γεμάτη ενέργεια και έχεις όλα τα εφόδια για να αλλάξεις τον κόσμο! Αντί λοιπόν να κάνεις ένα αγόρι το κέντρο του κόσμου σου, βάλε τον εαυτό σου σε αυτό το σημείο. Δεν χρειάζεσαι κάποιο αγόρι για να γίνει η ζωή σου υπέροχη. Οι ειλικρινείς και γεμάτες σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου θα σε βοηθήσουν να βρεις και το σωστό για σένα αγόρι.
  2. Το πώς ξεκινά μια σχέση καθορίζει και το πώς θα εξελιχθεί. Οπότε αν κυνηγήσεις κάποιον στην αρχή να ξέρεις ότι θα το κάνεις συνέχεια. Ένα αγόρι που θέλει μ΄πονο να το κυνηγούν δεν θα διοργανώσει ποτέ κάποιο ραντεβού ή δεν θα σου κάνει κάποια έκπληξη. Οπότε μην παραπονιέσαι μετά επειδή δεν είναι ρομαντικός ή τεμπελιάζει στη σχέση σας…
  3. Το να τρέχεις πίσω τους θα κάνει τα αγόρια να σε προσέξουν και όχι να σε αγαπήσουν. Τα αγόρια, σε έναν βαθμό, θέλουν να διεκδικούν μια κοπέλα, είναι στη φύση τους. Αν εσύ τρέχεις πίσω από όλα τα αγόρια εκείνα θα σε προσέξουν, αλλά δεν θα σε αγαπήσουν.
  4. Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις ένα αγόρι είναι η φιλία. Στόχος μου είναι να διδάξω τις κόρες μου να γίνουν πρώτα φίλες με τα αγόρια. Πιστεύω ότι αν καταφέρουν αυτό θα βιώσουν και σωστές ερωτικές σχέσεις αργότερα. Στα ραντεβού και στον γάμο η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.. Συνήθως, στις αρχές μιας σχέσης ξεχνάμε αυτό το κομμάτι και παρασυρόμαστε από το πάθος, αλλά σχέση με βάση μόνο το πάθος και χωρίς φιλία δεν θα διαρκέσει.
  5. Το «σωστό» αγόρι δεν θα χρειαστεί να το κυνηγήσεις. Δώσε χρόνο και θα έρθει εκείνος σε εσένα. Το αγόρι που ονειρεύεσαι μπορεί να μην είναι έτοιμο ακόμα για εσένα. Όπως και εσύ για εκείνο. Άφησε τη ζωή σου να κυλήσει χωρίς βιασύνες και άγχος. Μόνο ο χρόνος και η ωριμότητά σου θα αποδείξουν πότε είσαι έτοιμη να δώσεις, πραγματικά, την καρδιά σου σε μια σοβαρή σχέση…