5 πρωτότυποι χώροι για σχολικές εκδρομές που θα ενθουσιάσουν τους μαθητές

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 άγνωστους στο ευρύ εκπαιδευτικό κοινό χώρους που προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία και μετατρέπουν την μαθητική εκδρομή σε μια μοναδική εμπειρία!

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής.  Ανάψτε μια λυχνία, ακούστε τον ήχο του modem, γράψτε λίγες γραμμές κώδικα σε έναν παλιό υπολογιστή, «φορτώστε» ένα βιντεοπαιχνίδι από κασέτα… αυτά είναι μερικά από τα διαδραστικά σημεία της ξενάγησης. Οι μαθητές θα δουν από κοντά την ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της πληροφορικής, θα παρακολουθήσουν την «φόρτωση» παιχνιδιού σε υπολογιστή 30ετίας, θα δουν από κοντά παιχνιδοκονσόλες και τα πρώτα games, τους πρώτους φορητούς υπολογιστές, θα δουν τα πρώτα αποθηκευτικά μέσα (διάτρητες κάρτες, μαγνητικές ταινίες, κασέτες, ταινίες) καθώς και την ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του internet και επίδειξη χρήσης των πρώτων modems.

Για να κανονίσετε την επίσκεψη του σχολείου σας τηλεφωνήστε στο  210 300 7010 & 6932 333 264

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Πέτρου Σπυρόπουλου 2 & Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο

Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου»

Το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», προπύργιο της ελληνικής παράδοσης από το 1953, με παγκόσμια αναγνώριση, προσφέρει στους μαθητές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορός, μουσική, φορεσιά – Παιχνίδι.» Στόχος της επίσκεψης είναι οι μαθητές να γνωρίσουν  τον ελληνικό χορό, την παραδοσιακή μουσική και την φορεσιά βιωματικά, με ζωντάνια, με παιχνίδι, με οπτικοακουστικά μέσα. Δεν είναι μόνο μάθημα, αλλά εκπαιδευτικό παιχνίδι καθοδηγούμενο από ειδικευμένους χορευτές και μουσικούς.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 324 4395 (πρωί) και 210 921 2866 (απόγευμα)

Γραφεία Θεάτρου Δόρα Στράτου

Σχολείου 8, Πλάκα

210.324.4395 – 210.324.6188

Μουσείο Αφής

Το Μουσείο Αφής είναι ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας. Οι μαθητές παρακινούνται να αγγίξουν τα εκθέματα, να τα ψηλαφίσουν, να προβληματιστούν και να αυτενεργήσουν. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών παιχνιδιών εκτός των άλλων τα ευαισθητοποιεί και σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Δηλώστε Συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 – 941 5222, Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 13:00 ή στείλτε στο info@fte.org.gr

Μουσείο Αφής

Δοϊράνης 198, Καλλιθέα

Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτίριο του τηλεσκοπίου Newall στο λόφο “Κουφός” στη Πεντέλη, περίπου 18 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, σε υψόμετρο 500μ. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1958 εξ’ ολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο. Το Newall ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1975 και το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου από το 1869 (έτος κατασκευής του) μέχρι το 1873. Καθημερινά  το  επισκέπτονται σχολεία και οι μαθητές παρατηρούν τον Ήλιο από ηλιακό τηλεσκόπιο (καιρού επιτρέποντος). Στόχος των προγραμμάτων για μαθητές δεν είναι η απλή μεταφορά τυπικών αστρονομικών γνώσεων, αλλά τοποθετώντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος τους μαθητές  προσφέρουν μία εμπειρία που συνδυάζει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τις νέες γνώσεις με την κατανόηση των βασικών αρχών του κόσμου που μας περιβάλλει.

Για να κλείσετε θέση καλέστε στο 2108109107 καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:30

Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα

Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ

Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε. δημιουργεί πρωτότυπα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού, με σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με τα έργα του καλλιτέχνη. Μέσα από τη στοχευμένη ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος, οι μαθητές κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να συνδυαστεί με τις επιστήμες (μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, χημεία, μουσική, εικαστικά, θέατρο, χορό).Ο μαγνητικός τοίχος, τα σινιάλα, οι μαγνητικές σφαίρες, το μουσικό γκονγκ, τα γλυπτά με υγρό μαγνήτη, τα ηλεκτρικά πάνελ κα. παίρνουν το ρόλο του καμβά και περιμένουν τα παιδιά να δημιουργήσουν πάνω σε αυτά το δικό τους μοναδικό έργο τέχνης.

Για να κανονίσετε την επίσκεψη σας καλέστε στο  210 2313410 και 210 2389019

ΙΔΡΥΜΑ ΤΑΚΙΣ – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες

Τέρμα Δερβενακίων, Γεροβουνό