Αρχική Σεμινάρια Infokids «Πώς θα βοηθήσει ο αθλητισμός το παιδί με ΔΕΠ-Υ;»: Δωρεάν σεμινάριο στην Orangeland Home

«Πώς θα βοηθήσει ο αθλητισμός το παιδί με ΔΕΠ-Υ;»: Δωρεάν σεμινάριο στην Orangeland Home

Πριν από μερικά χρόνια, τα παιδιά που δυσκολεύονταν στο σχολικό περιβάλλον, που ξεχνούσαν εύκολα και που δεν κατάφερναν να είναι καλοί μαθητές ή να έχουν φίλους στο σχολείο και στις αθλητικές τους δραστηριότητες αντιμετωπίζονταν με διάκριση και αρνητισμό, χωρίς να λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Σήμερα, όμως, έχει αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος της εκπαίδευσης και του αθλητισμού στη μείωση των δυσκολιών του παιδιού με Διάσπαση Προσοχής και με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) τόσο στο σχολείο, όσο και με την σωστή επιλογή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σήμερα, τα χαρισματικά παιδιά με ΔΕΠ-Υ μπορούν μέσα από τον αθλητισμό, το παιχνίδι και την ενδεδειγμένη επικοινωνιακή διαχείριση να βελτιώσουν τόσο την αυτοσυγκέντρωσή τους όσο και την  υπερκινητικότητά τους και μάλιστα με τρόπους ευχάριστους και αποτελεσματικούς.

Για αυτά και ακόμα περισσότερα θα μιλήσει στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr η πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας κ. Μαριάννα Λαγουμίδη. Στη συζήτηση θα συμβάλλει ουσιαστικά η επιστημονική σύμβουλος του i-paidi κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με Προπονητική εμπειρία στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, καθώς και ο κ. Ευαγγελος Κυσκιρόπουλος, Κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου (UEFA C) στις αναπτυξιακές ηλικίες 5-16 ετων με προπονητικη εμπειρια στα παιδια με ΔΕΠ-Υ. Μαζί μας και η κ. Φρόσω Μπούτου, μοριακή βιολόγος, η οποία θα μας μιλήσει για την κληρονομικότητα της ΔΕΠ-Υ, η οποία αγγίζει το 75%, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της διατροφής. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 12:00-2:00, στην αίθουσα σεμιναρίων της Orangeland Home, στον 3ο όροφο (Νάκου 3, Αθήνα, περιοχή Μακρυγιάννη – πλησίον ΜΕΤΡΟ, στάση «Συγγρού – Φιξ» - Δείτε χάρτη εδώ). Στον πρώτο όροφο του κτιρίου υπάρχει παιδότοπος όπου μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσία παιδαγωγού.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Προσοχή: Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας, οι συμμετοχές στο σεμινάριο είναι αυστηρά 50. Παρακαλούμε, εφόσον δηλώσετε συμμετοχή και δεν καταφέρετε να έρθετε, ενημερώστε μας εγκαίρως, ώστε να δώσουμε τη θέση σας σε κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi

Το i-paidi είναι το μοναδικό Δίκτυο για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Λειτουργεί με επιστήμονες, με σκοπό την καθοδήγηση γονιών και εκπαιδευτικών, μέσω site, ημερίδων, πλατφόρμας και διαλόγου, με την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Έχει πιστοποίηση ISO 9001. Υπάρχει η δυνατότητα πιστοποιημένων βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για την Orangeland Home

H Οrangeland Home είναι ένας νέος θεματικός, εκπαιδευτικός και πολιτιστικός χώρος γύρω από το πορτοκάλι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των γκρουπ εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πορτοκαλιού και του χυμού από την Λακωνία και αποτελεί την αστική εκδοχή του πάρκου που αναπτύσσεται στην Σπάρτη.

Διαβάστε ακόμα: Η κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου μιλά στο Infokids.gr για τη σπουδαιότητα της άσκησης στα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.