5 υπέροχες δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο (11-12/5)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών, κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις 5 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις που σας προτείνει το Infokids.gr για να διασκεδάσουν τα παιδιά με την ψυχή τους αυτό το σαββατοκύριακο (11- 12 Μαΐου).

Παιδικά εργαστήρια: Γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας στο RIVER WEST (11/5)

Οι μαμάδες στο River West το Σάββατο 11 Μαΐου (11:00 -15:00), με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας έχουν την τιμητική τους! Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ανοιξιάτικο workshop corner, τα παιδιά δημιουργούν μοναδικά δωράκια για τις μαμάδες τους ενώ ταυτόχρονα στέλνουν “λουλουδένιες” ευχές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Την παραμονή της Ημέρας της Μητέρας, τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν ένα δώρο για τη δική τους μαμά, αλλά και να στείλουν μία ευχή στις μαμάδες της Κιβωτού του Κόσμου, υπογράφοντας ένα λουλούδι με το όνομά τους. Στη συνέχεια, το River West θα μετατρέψει όλα τα λουλούδια σε δωρεά για τον οργανισμό, με σκοπό να ενισχύσει το σημαντικό του έργο στην προστασία της μητέρας και του παιδιού.

Για παιδιά 3+

RIVER WEST

Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω (δίπλα στην ΙΚΕΑ)

801 22 25 050

Βιβλιοπαρουσίαση: «Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!» στον Ευριπίδη στη Στοά (11/5)

Το Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση
με αφορμή το βιβλίο της Έμιλι Γκράβετ “Δυο φίλοι, μα τι φίλοι!” το Σάββατο 11 Μαΐου  στις 12 το μεσημέρι,
στον Ευριπίδη στη Στοά.

Στο πάρκο ζούσε κάποτε θλιμμένος, μοναχός, χωρίς κανέναν φίλο ένας σκίουρος, ο Ρος. Ώσπου μια μέρα, απρόσμενα, ήρθε στο πάρκο ο Ρέος, και ευθύς ο Ρος διέκρινε πως ήταν φίλος ωραίος. Και έγιναν φίλοι καλοί και παίζουν και γελάνε, μα γρήγορα κάποιοι από το πάρκο αρχίζουν να μιλάνε. Και λένε πως ετούτοι οι δυο καθόλου δεν ταιριάζουν, φιλία να μην έχουνε, με τίποτα δε μοιάζουν! Οι δυο τους τι θα γίνουνε, θα χωριστούν και πάει; Η φιλία τους αυτή μπορεί και να κρατάει;

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη της φιλίας, την αξία του να είσαι ο εαυτός σου και την ομορφιά της ένωσης των διαφορετικών.

Για παιδιά 4+

Ευριπίδης στη Στοά

Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Γνωριμία με το Άθλημα της Τοξοβολίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (11/5)

Το άθλημα της τοξοβολίας αποτελεί ένα από τα πρώτα αθλήματα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία της Τοξοβολίας, οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 11 Μαΐου (10:00 -13:00) θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τόξων.

Για παιδιά 6 +

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Αστροπαρατήρηση: “Από την Βιβλιοθήκη Ρέντη στο… φεγγάρι” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη (11/5)

Το ηλιακό σύστημα θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μέσω τηλεσκοπίων όσοι βρεθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ Ι. Ρέντη  το Σάββατο 11 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.

Η ομάδα “Άρατος-Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας” η οποία αποτελείται από ερασιτέχνες αστρονόμους θα μυήσει τους συμμετέχοντες στην επιστήμη της Αστρονομίας μέσω της παρατήρησης με τρόπο απλό και κατανοητό. Πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Δημήτρης Γκίκας θα αναφερθεί στο ηλιακό σύστημα και στη συνέχεια τα παιδιά θα παρατηρήσουν τη Σελήνη και τους αστερισμούς της με τη χρήση τηλεσκοπίων.

Για παιδιά 8+ με συνοδεία γονέων

Απαραίτητη η κράτηση εδώ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Μπιχάκη 15, Πνευμ. Κέντρο 1ος ορ.

210 4838374

Παιδικά εργαστήρια: Γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας στο Παιδικό Μουσείο (12/5)

Την Κυριακή 12 Μαΐου γιορτάζουμε την ημέρα της μητέρας στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:15 – 12:00 «Χρόνια γλυκά… μαμά!», για όλη την οικογένεια

Επισκεπτόμαστε το έκθεμα «Το ΑΒητάρι της διατροφής», ανακαλύπτουμε τα απαιτούμενα υλικά και δημιουργούμε για να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό γλύκισμα στις μαμάδες της καρδιάς μας, σήμερα που γιορτάζουν!

12:15 – 13:00 «Φυσώ και δημιουργώ, στο προσφέρω και γελώ!», για παιδιά 4-6 χρόνων

Η ανάσα μας γίνεται το πινέλο και τα χρώματα πηγή έμπνευσης. Με οδηγό τη φαντασία μας σχηματίζουμε σχήματα στο χαρτί, δίνουμε μορφή στο αφηρημένο και δημιουργούμε τις δικές μας «μαμαδίστικες» ιστορίες.

13:15 – 14:00 «Έκπληξη! Ένα δώρο για σένα!», για όλη την οικογένεια

Για τη γιορτή της μητέρας κατασκευάζουμε και δημιουργούμε πρωτότυπα δώρα για να προσφέρουμε! Πούπουλα, κορδέλες, χάντρες συνδυάζονται με χρωματιστά καπάκια, χάρτινες συσκευασίες, παλιά περιοδικά και άλλα υλικά από την Ανακύκλωση του μουσείου. Εσείς, τι θα φτιάξετε για τη μαμά σας;

14:15 – 15:00 «Οικογενειακές κομικ-ο- ιστορίες», για όλη την οικογένεια

Σπλάς! Μπάγκ! Ντόινγκ! Τι ιστορίες κρύβονται πίσω από αυτούς τους ήχους; Πώς φαντάζεστε την οικογένειά σας ως ήρωες σε κόμικ; Ποιες είναι οι … σούπερ δυνάμεις σας; Ελάτε να εμπνευστούμε από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρωτότυπες κομικ-ο-περιπέτειες… καρέ-καρέ!

Για όλη την οικογένεια 11.00-13.00 (ελεύθερη ροή)

Μεταμφιεστείτε και μεταφερθείτε σε μέρη εξωτικά με μαγικό όχημα την …πράσινη οθόνη. Φωτογραφηθείτε οικογενειακώς, ανεβάστε τη φωτογραφία και ελάτε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το πιο δημοφιλές # για τη γιορτή της μητέρας.

Για παιδιά 3+

Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα