5 υπέροχες παιδικές ταινίες που εξηγούν με απλά λόγια τι σημαίνει Πάσχα

Οι πασχαλινές διακοπές είναι προ των πυλών και τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το τι ακριβώς γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες.

Πώς θα εξηγήσουμε, όμως, σε ένα παιδί, τη ζωή και το θάνατο του Ιησού Χρηστού; Τις παραβολές, τα θαύματα και τις θυσίες του;

Πέρα από τα παραμύθια και τα βιβλία, ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσουμε το παιδί μας να καταλάβει είναι οι ταινίες.

Όπως ήδη ξέρετε, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα νοήματα και γεγονότα μέσω της εικόνας και τα παρακάτω videos θα τα βοηθήσουν να αντιληφθούν το θαύμα του Πάσχα.

Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου

Μια αριστουργηματική ταινία περιγράφει, μέσα σε περίπου μία ώρα, την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο προς τη Γη της Επαγγελίας και τη ζωή του Μωυσή. Τα θαύματα, οι εντολές και ο αγώνας του Μωυσή σε μία ταινία που έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και συνεχίζει να συγκινεί.

Ιησούς Χριστός – Γέννηση, θαύματα και παραβολές

Μία διδακτική ταινία κινουμένων σχεδίων, διάρκειας 2 ωρών, η οποία προβάλλει την πρώτη παρουσία του Ιησού Χριστού στη γη. Η γέννηση, τα θαύματα, οι παραβολές, η διδασκαλία, η Σταύρωση, η Ανάσταση, η Ανάληψη και άλλα γεγονότα που σχετίζονται με την Αγία ζωή Του, όλα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού

Το θαύμα της Ανάστασης του Ιησού Χριστού παρουσιάζεται σε μια τηλεταινία 30 λεπτών. Πώς οδηγήθηκε στην Σταύρωση, αλλά και την Ανάσταση; Τι έγινε πριν και μετά; Μέσα σε λίγα λεπτά τα παιδιά θα κατανοήσουν το θαύμα και το νόημα της Ανάστασης, χάρη σε αυτή την ενδιαφέρουσα ταινία.

Η ιστορία του Ιησού για παιδιά

Το animation δεν είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν γιατί πενθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τι γιορτάζουμε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Μία ταινία με όμορφες εικόνες και ηθοποιούς, η οποία περνά στα παιδιά -κυρίως τα μεγαλύτερα- όλα τα νοήματα του Πάσχα.

Ιησούς – παιδική ταινία

Η ιστορία του Ιησού από τη Ναζαρέτ παρουσιάζεται μέσα σε περίπου μία ώρα. Παραβολές, θαύματα, διδαχές στους μαθητές του. Εικονογράφηση και σκηνές που δείχνουν με παραστατικότητα όσα μπορεί να μπερδεύουν το παιδί.