5χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση σκύλου

Άσχημες μνήμες μας φέρνει στο νου η είδηση που θέλει ένα κοριτσάκι 5 ετών να δέχθηκε επίθεση από σκύλο στην Αμαλιάδα.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο και το κοριτσάκι νοσηλεύεται από τότε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε εφιάλτη

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πατέρας του παιδιού, κ. Γιάννης Σπυρόπουλος, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ευαγγελιστρίας και συγκεκριμένα στην πλατεία που βρίσκεται πέριξ του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η 5χρονη βρισκόταν μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της στην πλατεία και έπαιζαν  –πολύ κοντά στην πλατεία βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας.

Σε ανύποπτο χρόνο ένας αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στην πλατεία, όρμησε στην 5χρονη, την δάγκωσε στο πρόσωπο και άρχισε να την σέρνει στην πλατεία. Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει σπαρακτικά και η μεγαλύτερη αδελφή της ανήμπορη να της προσφέρει το παραμικρό άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Στην πλατεία έσπευσε η μητέρα των παιδιών, την στιγμή που ο σκύλος είχε αφήσει από τα δόντια του την 5χρονη, και αμέσως κάλεσε τον πατέρα του παιδιού και η μικρή μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται αφού τα τραύματά της δεν έχουν ακόμα επουλώθεί.

«Να μαζέψουν τα αδέσποτα»

Ο κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλε το περιστατικό στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας και αναμένεται να υποβάλλει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας.

«Εγώ δεν θέλω αποζημιώσεις, δεν θέλω τίποτα. Εγώ αυτό που ζητάω είναι να μαζέψουν τα αδέσποτα σκυλιά. Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι κάποιο άλλο. Να κάνουν κάτι με τα αδέσποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Διαβάστε τι να κάνετε αν το παιδί σας δεχθεί επίθεση σκύλου