7 εναλλακτικές χρήσεις της μπύρας που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό το απλό οινοπνευματώδες ποτό θα έβρισκε τόσες εφαρμογές στην καθημερινότητα πέραν από την προφανή; Η μπύρα που έχει ως κύρια συστατικά το νερό, το κριθάρι, τη μαγιά και τον λυκίσκο, αν τη χρησιμοποιήσουμε σωστά μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας εξαιρετικά εύκολη.

Μην την πιείτε… λουστείτε: Η μπύρα και η μαγιά που περιέχει μπορεί να θρέψει σε βάθος την τρίχα των μαλλιών και να τους δώσει απαλότητα και λάμψη. Σημαντικό επίσης είναι ότι αναδομεί τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας και αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας των μαλλιών σας. Η διαδικασία απλή: Αδειάστε σε ένα δοχείο αρκετή ποσότητα μπύρας του εμπορίου, αφήστε τη να ξεθυμάνει και εφαρμόστε με ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας αφού τα λούσετε.

Κάντε τα έπιπλα να αστράφτουν: Μην αγχώνεστε αν έχετε μερικές μπύρες που έχουν ξεθυμάνει από το βράδυ του Σαββάτου, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τη λύση. Μπορείτε να βρέξετε ένα νωπό πανάκι με τις μπύρες που έχουν περισσέψει και έχει εξατμιστεί η κύρια ποσότητα αλκοόλ. Περάστε το νωπό πανί στα έπιπλα και αυτό ήταν! Μόλις τα έπιπλα στεγνώσουν θα έχουν ζωντανέψει και το χρώμα τους θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Ο διαβολάκος του λεκέ: Ναι, καλά διαβάζετε, η μπύρα τα βάζει και με τους λεκέδες! Συγκεκριμένα, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ιδιαίτερα αν έχετε λεκέδες στα καινούργια και ανοιχτόχρωμα χαλιά σας ή σε υφάσματα. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς των χαλιών, αγαπημένοι λεκέδες της μπύρας είναι το τσάι και ο καφές. Η διαδικασία απλή: Ρίχνετε τη μπύρα στο λεκέ και τρίβετε μέχρι να εξαφανιστεί, αν ο λεκές επιμένει, επιμείνετε κι εσείς,. Στο τέλος θα βγείτε νικητές!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.