7 παιχνίδια που είχατε ως παιδιά και σήμερα κοστίζουν μια περιουσία

Ποιος να το φανταζόταν, όταν κάποτε καταβροχθίζαμε τις καραμέλες PEZ με τα τσουβάλια, ότι σήμερα, οι συσκευασίες-παιχνίδια που τις φιλοξενούσαν θα κόστιζαν μια περιουσία! Το ίδιο ισχύει και για τα αγαπημένα μας Polly Pocket! Πρόκειται για παιχνίδια που το ίδιο το eBay ανακοίνωσε, ότι πωλούνται για πολλές χιλιάδες δολάρια, οπότε αν έχετε κάποιο από αυτά -και όσα θα δείτε παρακάτω- καταχωνιασμένο σε κάποια αποθήκη, τότε ώρα να αρχίσετε τις… ανασκαφές!

Polly Pocket

Αν μεγαλώσατε κατά την δεκαετία του ’90 θα θυμάστε, ότι επρόκειτο για σούπερ δημοφιλή παιχνίδια, ενώ διάθεταν και πολλά μικρότερα αξεσουάρ. Η μόδα τους ξαναήρθε στη δεκαετία του 2000 και πιθανώς να έχετε ήδη αγοράσει κάποια από τη νέα «φουρνιά» για την κόρη σας. Δεν είχαν, ωστόσο, την ίδια επιτυχία. Για την ακρίβεια, η Mattel σταμάτησε να τα πουλάει το 2015. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι συλλέκτες που συνεχίζουν να δίνουν αξία σε αυτά τα μικροσκοπικά κουτάκια και που θα έδιναν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τα αποκτήσουν. Απόδειξη το παρακάτω δημοσίευμα του ebay, στο οποίο βλέπετε ένα τέτοιο παιχνίδι να πωλείται για περίπου 10.000 ευρώ!!!

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων που μπορεί να πουληθεί τόσο ακριβά στο… χρηματιστήριο των online αγορών. Συλλέκτες από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται ακόμα για:

Τα δοχεία-παιχνίδια στα οποία βάζαμε τις καραμελίτσες PEZ

Eίτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα δοχεία αυτά με τις αστείες φατσούλες στην κορυφή, πωλούνται στο eBay σε τιμές που ξεκινούν από 8.999 δολάρια.

Οι πορσελάνινες κούκλες

Ποιο κορίτσι δεν είχε από μία ως παιδί; Αν έχετε κρατήσει την δική σας, ή –ακόμα καλύτερα- αν έχετε κρατήσει κάποια από τα παιδικά χρόνια της μαμάς ή της γιαγιάς σας, μάθετε, ενδεικτικά, ότι αυτή της φωτογραφίας πωλείται για 5.999 δολάρια.

Nintendo M8 Demo Unit

Λίγα αγόρια στην Ελλάδα θα έχουν την συγκεκριμένη κονσόλα, η οποία κυκλοφόρησε, κατά κάποιον τρόπο, ως δοκιμαστική από την εταιρία, για να διαπιστωθεί αν θα υπήρχε απήχηση. Σήμερα πωλείται στο eBay για 6.999 δολάρια.

Μίκυ Μάους που τρέχει καβάλα στον Πλούτο

Σχεδόν 80 χρόνια τώρα ο Μίκυ Μάους αποτελεί σήμα-κατατεθέν της παιδικής ηλικίας. Τον ξέρουμε από τις ταινίες και τα κόμιξ, όμως τόσο παλιά παιχνίδια, όπως αυτό, είναι εξαιρετικά σπάνια και μεγάλης αξίας. Πωλείται για 5.500 δολάρια.

1979 Kenner Star Wars Boba Fett

Τα Star Wars έχουν επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια! Η εν λόγω -40 ετών- φιγούρα πωλείται στο eBay για 12.500 δολάρια.

Batmobile του 1966

Αν τυχόν βρέθηκε στα χέρια σας αυτό το παιχνίδι από την δεκαετία του 1960, να ξέρετε, ότι κρατάτε έναν μικρό θησαυρό! Πλέον είναι συλλεκτικό και άνθρωποι θα έδιναν ακόμα και 7.999 δολάρια να το αποκτήσουν.

Σας πείσαμε; Ξεκινάτε ανασκαφές;