Ποιο είναι το χειρότερο όταν μεγαλώνεις μόνη τα παιδιά σου; Πραγματικές μαμάδες εξομολογούνται…

Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά μονογονεϊκών οικογενειών έχουν αυξηθεί αρκετά.  Και όσο κι αν θαυμάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, γνωστούς και ως «single γονείς», το να μεγαλώνεις ένα παιδί και δη μόνος είναι πολύ δύσκολο.

Μητέρες που αγωνίζονται καθημερινά για την ανατροφή των παιδιών τους, χωρίς να έχουν κάποια βοήθεια, εξομολογούνται ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν ως single γονείς!

«Το χειρότερο κομμάτι του να μεγαλώνεις μόνη παιδιά; Υπάρχουν στιγμές που η σωματική δύναμη και βοήθεια είναι απαραίτητη και εσύ δεν έχεις κανέναν», Ελένη 35 ετών, μαμά δυο αγοριών.

«Το χειρότερο δεν είναι οι διαφωνίες ή τα λάθη στα προγράμματα. Το χειρότερο στο να είσαι single γονιός, είναι το να μην έχεις κανέναν να σε περιμένει στο σπίτι στο τέλος της ημέρας», Μαριέττα 40 ετών, μαμά ενός κοριτσιού.

«Νιώθω μόνη και βαριέμαι αρκετά. Αυτές είναι οι “χαρές” όταν είσαι μόνη μαμά», Κωνσταντίνα 32 ετών, μαμά ενός αγοριού.

«Το να είσαι single μαμά είναι άθλιο αρκετές φορές, αλλά το να ξέρω ότι τα παιδιά μου με αγαπούν είναι αρκετό για να με κρατήσει δυνατή», Αναστασία 35 ετών, μαμά δυο κοριτσιών.

«Δεν θέλω τίποτα άλλο από το να είμαι με κάποιον, να ηρεμήσω. Είναι τόσο δύσκολο να είσαι μόνη μαμά», Αντιγόνη, 38 ετών, μαμά δυο αγοριών.

«Το να προσπαθείς να οργανώσεις ένα σπίτι, όταν είσαι single μαμά ενός παιδιού με αυτισμό είναι εξουθενωτικό. Το άγχος σε κυριεύει», Ανθή, 42 ετών, μαμά ενός αγοριού.

«Έμεινα έγκυος και έγινα μια επί 24ώρου βάσεως single μαμά. Νιώθω πως δεν θα καταφέρω να ζήσω ποτέ την παντρεμένη ζωή ή να προσφέρω έναν μπαμπά στην κόρη μου. Αυτό πονάει τόσο πολύ», Μαρία, 28 ετών, μαμά ενός κοριτσιού.

«Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους, οι οποίοι θα δεχθούν χωρίς κριτική ότι είσαι single γονιός. Είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά το παιδί μου είναι πάνω από όλα», Δώρα, 33 ετών, μαμά ενός αγοριού.

«Είμαι single μαμά και προσπαθώ να ξαναμπώ στο “παιχνίδι” των ραντεβού. Γιατί οι άντρες τρέχουν μακριά όταν αναφέρω ότι έχω παιδιά; Είναι τόσο άθλιο…», Μελίνα, 29 ετών, μαμά 2 παιδιών.

«Προσποιούμαι ότι μου αρέσει η ζωή μου ως single μαμά, αλλά κάθε βράδυ κλαίω κρυφά και προσεύχομαι να είχα μία φυσιολογική οικογένεια», Αδαμαντία, 25 ετών, μαμά δυο παιδιών.