Αδιανόητο: Ιερέας αρνήθηκε να βαφτίσει μωρό που είχε ένα εκ γενετής σημάδι!

Ένα αδιανόητο συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό στη Ρωσία, και συγκεκριμένα στη νοτιοκεντρική πόλη Κουργκάν, με πρωταγωνιστή έναν ιερέα της ορθόδοξης εκκλησίας, ο οποίος δέχεται τις τελευταίες ημέρες μεγάλη κατακραυγή.

Όπως καταγγέλλει η 22χρονη μητέρα Maria Khvostantseva, ο εν λόγω ιερέας αρνήθηκε να βαφτίσει παιδί της λόγω ενός σημαδιού που είχε στο σώμα του εκ γενετής. Ο ιερέας είπε πως φοβάται, ότι το μεγάλο αυτό σημάδι, με το οποίο γεννήθηκε η μικρούλα Vika, είναι κάτι μεταδοτικό και μπορεί να «κολλήσει» τα υπόλοιπα μωρά.

Η μαμά εξηγεί, ότι στην συγκεκριμένη εκκλησία οι βαφτίσεις είναι ομαδικές. Δηλαδή, μία τελετή πραγματοποιείται για αρκετές οικογένειες ταυτόχρονα.

Προσθέτει δε, ότι η σοβαρή και απαράδεκτη αυτή απόρριψη από την ίδια την εκκλησία, έρχεται να προστεθεί στα έτσι κι αλλιώς πικρόχολα σχόλια του κόσμου, τα οποία την έχουν αναγκάσει να μην βγαίνει ούτε έξω από το σπίτι με το παιδί της.

«Όταν γέννησα τη Vika η μαία είπε: “είναι κάπως βρώμικη ή όχι; και προσπάθησε να την καθαρίσει με χαρτομάντιλο. Ο κόσμος στον δρόμο συχνά τη δείχνει με το δάχτυλο και γελά. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ» λέει η μητέρα στα μέσα ενημέρωσης…

Η απαράδεκτη πράξη του ιερέα, πάντως, δεν θα περάσει έτσι. «Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε έρευνα, έπειτα από το συμβάν. Ο εν λόγω ιερέας θα αντιμετωπίσει πειθαρχικές συνέπειες. Καταδικάζουμε ό,τι συνέβη. Είμαι σίγουρος πως αν η μητέρα ξαναπάει στην εκκλησία, η τελετή θα διεξαχθεί κανονικά», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Mikhail Nasonov.

Η Vika έχει διαγνωστεί με γιγάντιο συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο. Η κατάστασή της είναι επικίνδυνη, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί σε μελάνωμα, μια σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος. Για τον λόγο αυτό, η οικογένειά της συγκεντρώνει χρήματα, για να αποτρέψει τη νόσο.

Πηγή: dailymail.co.uk