Αφού το video του έγινε viral σε όλον τον πλανήτη ο 11χρονος Νιγηριανός δέχθηκε υποτροφία από κορυφαία σχολή χορού

Ο Anthony Mmesoma Madu, ένα 11χρονο αγόρι από τη Νιγηρία, έχει πλέον την ευκαιρία της ζωής του να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!

Αφού το video του, με τον ίδιο να χορεύει έξω στη βροχή έγινε viral σε όλον τον πλανήτη, το νεαρό αγόρι δέχθηκε προτάσεις από πολλές σχολές χορού, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πιο διακεκριμένες σχολές μπαλέτου της Αμερικής.

Το βίντεο – με το οποίο ο Μάντου επιδεικνύει τις εντυπωσιακές του ικανότητες μπαλέτου καθώς χορεύει χωρίς παπούτσια στη βροχή – προσέλκυσε την προσοχή πολλών, συμπεριλαμβανομένης της Cynthia Harvey, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ABT Jacqueline Kennedy Onassis School of Dance στη Νέα Υόρκη.

Ένας φίλος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο μου έστειλε το βίντεο”, είπε η Harvey στην ιστοσελίδα Cincinnati Enquirer. “Μια ολόκληρη ημέρα, προσπαθούσα να τον βρω.”

Η Harvey κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον Madu και τον καθηγητή της σχολής χορού, Daniel Ajala Owoseni, και του προσέφερε πλήρη υποτροφία, έτσι ώστε ο Madu να μπορεί να παρακολουθήσει το Young Dancer Summer Workshop, ένα εντατικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν επίσης ρυθμίσεις ώστε το Owoseni να συμπεριληφθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης της σχολής, ένα μάθημα δύο εβδομάδων που βοηθά τους δασκάλους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Δείτε το βίντεο του 11χρονου που συγκλόνισε τον πλανήτη:

View this post on Instagram

FACTS ABOUT OUR PROGRAM. Behind those fanciful in class beauty and costumes are lots and lots of backstage hard work. With very little or no resources our kids are training to be the best they can. This is not to bring down anyone but to show their high level of dedication and committments to our program. Who wouldn’t be proud of them? What teacher wouldn’t pray for students who shows/comes to class with so much desire to learn? Kids who are ready to dance with or without conditions. Imagine what more we could achieve if we have more?? DMs for more information. #leapofdanceacademy #covid19 #donation #vocational #nigerianballetschool #travelingtutusincnigeria #danceacademy #danceeducation #weloveyou #growth #weloveourpartners #yeswecan #dancing #learning

A post shared by Leap of Dance Academy (@leapofdanceacademy) on

Ο Madu είναι ένας από τους 12 μαθητές που φοιτούν στο Leap of Dance Academy, μια σχολή χορού στο Λάγος που ιδρύθηκε από τον Owoseni το 2017.

Το γκρουπ δεν διαθέτει ειδικό χώρο χορού και ο Owoseni διδάσκει μπαλέτο στους επίδοξους χορευτές δωρεάν, όπου μπορεί.

Μιλώντας για τα ταλέντα του μαθητή του, ο Owoseni λέει: “Ο Anthony είναι πολύ αφοσιωμένος μαθητής. Από την πρώτη μέρα, ήταν πάντα πολύ συνειδητοποιημένος. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα γύρω από το μπαλέτο. Τα αγόρια μπορούν πραγματικά να κάνουν μπαλέτο”.

Πρόσθεσε: “Το μπαλέτο ανδρών είναι εδώ για να μείνει και δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες.”

Όταν έμαθε ότι το βίντεό του έγινε viral, ο μικρός χορευτής έγινε πολύ χαρούμενος. Δήλωσε δε ότι ελπίζει πως ο χορός του θα προκαλέσει τα στερεότυπα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι χορευτές μπαλέτου.

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν μπαλέτο πιστεύουν ότι είναι μόνο για κορίτσια”, είπε ο ίδιος. “Θέλω να με δουν όταν χορεύω, να ξέρουν ότι υπάρχει ένας άντρας χορευτής μπαλέτου!”.

Πρόσθεσε: “Το συναίσθημα που μου έρχεται όταν χορεύω είναι σαν να ονειρεύομαι”.

Ένα παιδί που δείχνει τόσο μεγάλη αφοσίωση, απλά πρέπει να βοηθήσεις”, είπε η Harvey στα μέσα ενημέρωσης. “Αν υπάρχει κάτι που μας έχει διδάξει ο κόσμος, είναι ότι πρέπει να εμπνεύσουμε κάθε είδους ανθρώπους και ότι όλοι πρέπει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Η παροχή ευκαιριών για τον Daniel και τον Anthony είναι το σωστό που πρέπει όλοι να κάνουμε.”