«Αγαπητή γειτόνισσα, εγώ κάλεσα το 100 στις 2:30 χθες τη νύχτα, αφού άκουσα τα ουρλιαχτά σου»

«Αγαπητή γειτόνισσα,

Είμαι εγώ. Το κορίτσι από το διπλανό διαμέρισμα. Αυτή που κάλεσε το 100 στις 2:30 χθες τη νύχτα.

Αυτή που σε άκουσε να ουρλιάζεις καθώς ο αλκοολικός άντρας σου σού φώναζε, μέσα στην θολωμένη παραζάλη του.

Είμαι αυτή που είπε στην αστυνομία ότι έχεις 5 παιδιά. Μακάρι να ήξερες ότι είχα βάλει το αυτί μου στον τοίχο όταν ούρλιαζες. Δεν με νοιάζει γιατί ούρλιαζες –ανησυχώ που τα παιδιά σου είναι εκεί. Ανησυχώ επειδή κακοποιούνται, ανησυχώ που φοβούνται, ανησυχώ, ότι αυτή τη φορά… θα σε σκοτώσει. Ραγίζει η καρδιά μου κάθε φορά που βλέπω τα παιδιά σου στο γκαράζ. Τους δείχνω πάντα καλοσύνη, όταν τα χαιρετώ, γνωρίζοντας, ότι τα μάτια τους δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ από το πάτωμα για να συναντήσουν το βλέμμα μου.

Μακάρι να ήξερες, ότι προσεύχομαι για εσένα πίσω από αυτόν τον τοίχο και αδημονώ για τη στιγμή που θα βρεις το κουράγιο να φύγεις. Θέλω να ξέρεις, ότι δεν λυπάμαι που κάλεσα την αστυνομία. Δεν νιώθω καμία ενοχή που διέκοψα την ενδοοικογενειακή σας διαφωνία και θα το έκανα ξανά, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό που σου συμβαίνει ΔΕΝ είναι αποδεκτό.

Έχοντας επιζήσει και εγώ από ενδοοικογενειακή κακοποίηση, σκίζεται η καρδιά μου κάθε φορά που σε ακούω να ουρλιάζεις. Ο πρώην κακοποιητικός σύντροφός μου με έχει χαστουκίσει μπροστά σε φίλους του, κόντεψε να με πνίξει σε ένα εμπορικό κέντρο, ούρλιαζε στο πρόσωπό μου μπροστά στην οικογένειά του… και κανείς ποτέ δεν παρενέβη. Θέλω ο κόσμος να ξέρει, ότι χρειάζεται να παρεμβαίνει και να αναλαμβάνει δράση! Κάτι τέτοιες στιγμές ΔΕΝ κοιτάζουμε την δουλειά μας. Πολλά θύματα προσεύχονταινα ακούσει κάποιος τα ουρλιαχτά τους και να τους προσφέρει βοήθεια. Να είσαι αυτός ο άνθρωπος. Η πράξη σου μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου και, αν μη τι άλλο, θα δείξει στο θύμα, ότι δεν είναι μόνο, ότι αυτό που του συμβαίνει δεν είναι αποδεκτό και ότι κάποιος επιτέλους άκουσε το ουρλιαχτό τους.

Με αγάπη,

Εγώ.»

Της Cindy David

Πηγή: LoveWhatMatters