Αρχική InfoMommy Νέα Αλεπούδες κυκλοφορούν στα Γλυκά Νερά και κλέβουν τις εντυπώσεις των κατοίκων της περιοχής

Αλεπούδες κυκλοφορούν στα Γλυκά Νερά και κλέβουν τις εντυπώσεις των κατοίκων της περιοχής

Η… κυρα-Μάρω της φωτογραφίας δεν αποτελεί «νέο πρόσωπο» στην περιοχή των Γλυκών Νερών. Πρόκειται για μια ήμερη αλεπού, η οποία κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, κατεβαίνοντας προφανώς για την… βόλτα της από τους πρόποδες του Υμηττού, όπου πιθανότατα κατοικοεδρεύει.

Σήμερα, όμως, είχε για την πρώτη της επίσημη φωτογράφιση, αφού κάτοικος της περιοχής την απαθανάτισε από κοντινή απόσταση και έστειλες τις φωτογραφίες στην οnline εφημερίδα protothema.gr.

Σύμφωνα με άλλον κάτοικο της περιοχής, πράγματι μια αλεπού κυκλοφορεί τακτικά στα Γλυκά Νερά, ενώ μια συγκεκριμένη κυρία της αφήνει και φαγητό.

Είναι εντελώς ακίνδυνη, αφού, όπως μας λέει ο συγκεκριμένος αναγνώστης, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες τη συναντά όποτε βγάζει βόλτα τον σκύλο του, «στέκεται ακίνητη, ακόμα κι αν την πλησιάσεις σε απόσταση 2 μέτρων και σε κοιτάζει ανενόχλητη.»

Ο ίδιος, μάλιστα, επισημαίνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για δεύτερη αλεπού, αφού εκείνη που συναντά αυτός, δεν μοιάζει με αυτήν της φωτογραφίας, παρά είναι η παρακάτω:

Τι κάνουμε όταν συναντήσουμε ένα άγριο ζώο:

Σύμφωνα με τους δασολόγους, όταν συναντάμε άγρια ζώα δεν θα πρέπει να τα ταΐζουμε.

Αν αυτά είναι χτυπημένα, παγιδευμένα ή νεκρά, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή Paratiro.gr, στην οποία θα αναφέρουμε το περιστατικό και θα βρούμε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.