«Καρκίνος του μαστού και μητρότητα»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Αγαπητοί αναγνώστες, το δωρεάν σεμινάριο «Καρκίνος του μαστού και μητρότητα» ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας.

Όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα λάβετε προσωπική ενημέρωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με δεδομένο ότι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνου μαστού σε κάποια φάση της ζωής της και ότι η νόσος αυτή αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες παγκοσμίως, είναι αυταπόδεικτη η αναγκαιότητα της ενημέρωσης αλλά και της πρόληψης έναντι ενός τόσο σοβαρού κινδύνου. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη της φροντίδας και προστασίας του εαυτού μας όταν γινόμαστε μαμάδες!

Αυτός είναι και ο λόγος που για το επόμενο σεμινάριο του, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, από τις 18:00-20:00, το Infokids.gr προσκάλεσε την Δρα. Φλώρα Σταυρίδη, Παθολόγο Ογκολόγο του Νοσοκομείου «Υγεία» και Επιστημονική Υπεύθυνη του Ογκολογικού Κέντρου “Care and Cure”.

Μετά την ομιλία, η κ. Διονυσία Χατζηαντωνίου, η οποία έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού και κατάφερε να το ξεπεράσει, θα αφηγηθεί την προσωπική της εμπειρία…

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα).

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Γιατί είναι σημαντικό να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο:

Από τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του μαστού. Υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες θα νοσήσουν από καρκίνο του μαστού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαγιγνώσκεται πριν από την απόκτηση παιδιών.

Μπορεί, όμως, μια γυναίκα να γίνει μητέρα μετά τον καρκίνο; Ποιες δυνατότητες δίνει σήμερα η Επιστήμη, ώστε ακόμα και οι γυναίκες που έζησαν αυτήν την τραυματική εμπειρία να μπορούν με ασφάλεια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε την εμφάνιση του καρκίνου; Πόσο σημαντική είναι η πρόληψη;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα γύρω από τον καρκίνο και τη θεραπεία του, θα απαντήσει η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη, Ογκολόγος Παθολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης του Υγεία και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου “Care and Cure” (φωτο).

Μάθετε περισσότερα για την κ. Σταυρίδη εδώ.