Αλλαγές ακόμη και στις εγγραφές σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά προωθεί το υπ. Παιδείας

Μεγάλες αλλαγές προωθούνται από το Υπ. Παιδείας σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ξεκινώντας, από τι άλλο, από την αρχή, δηλαδή τις εγγραφές τους.

Πλέον, και για τις δύο σχολικές βαθμίδες θα ακολουθείται το ίδιο μοτίβο και οι εγγραφές θα γίνονται από 1η ως 20 Μαΐου, ενώ το γραφειοκρατικό σκέλος της διαδικασίας, περνάει στα χέρια της δημόσιας διοίκησης.

Στα Νηπιαγωγεία, εισάγεται ο θεσμός του ευέλικτου περιβάλλοντος για δυο εβδομάδες ενώ πλέον το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται από τον σύλλογο διδασκόντων ανάλογα με τις ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Κατά τα άλλα, θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικά κόματα και πολίτες έχει προκαλέσει η απόφαση που αφορά στον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, αφού πλέον η επιλογή δεν θα αφορά τους καλύτερους μαθητές αλλά τους πιο «τυχερούς» καθώς το νέο διάταγμα ορίζει ότι «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης».

Επιπλέον, αλλαγές προωθούνται και στις σχολικές δράσεις, όπως είναι οι διδακτικές επισκέψεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι ημερήσιες εκδρομές κ.λπ με σαφείς οδηγίες σχετικά με την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών.