Αλλαγή πάνας: Όσα κάθε νέος γονιός πρέπει να ξέρει για να αποφύγει ερεθισμούς και «ατυχήματα»

Αν περιμένετε το πρώτο σας παιδί και δεν έχετε αλλάξει ποτέ ξανά πάνα σε μωρό, το εγχείρημα μπορεί να σας φανεί εξαιρετικά περίπλοκο. Μην αγχώνεστε! Να είστε βέβαιοι, ότι έπειτα από μερικές φορές θα σας γίνει δεύτερη φύση. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι τα νεογέννητα χρειάζεται να αλλάξουν πάνα περίπου 8-10 φορές την ημέρα που σημαίνει, ότι μέχρι το παιδί σας να είναι σε θέση να χρησιμοποιεί την τουαλέτα μόνο του θα του έχετε αλλάξει περίπου… 3.500 φορές την πάνα!

Τη διαδικασία, λοιπόν, αναπόφευκτα θα την μάθετε και μόνοι σας πολύ σύντομα. Αυτά στα οποία κάθε νέος γονιός χρειάζεται σωστές συμβουλές είναι τα επιμέρους ζητήματα που εξασφαλίζουν ότι το μωρό σας θα παραμένει στεγνό, θα αποφεύγει τους ερεθισμούς και δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία αν η αλλαγή της πάνας του χρειάζεται να λάβει χώρα εκτός σπιτιού.

Οργάνωση και σωστή προετοιμασία

Όλα τα παραπάνω μπορούν εύκολα να αποφευχθούν αν είστε πάντα καλά οργανωμένοι, φροντίζοντας να έχετε προμηθευτεί τα σωστά δερμοκαλλυντικά* σχετικά με την αλλαγή πάνας που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος και να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά.

5 χρήσιμες συμβουλές για το άλλαγμα της πάνας

1.Σωστά προετοιμασμένη αλλαξιέρα: Η αλλαξιέρα του μωρού μας πρέπει να έχει πάντα στρωμένο ένα καθαρό σελτεδάκι, ενώ πολύ κοντά πρέπει να βρίσκονται η πετσετούλα του, οι πάνες του, το καθαριστικό σαπουνάκι και η κρέμα για την αλλαγή. Εξυπακούεται ότι δεν αφήνουμε ΠΟΤΕ το μωρό μας πάνω στην αλλαξιέρα χωρίς επίβλεψη.

2.Η σωστή πάνα: Έχει μεγάλη σημασία η πάνα του μωρού σας να έχει το κατάλληλο -σύμφωνα πάντα με τα κιλά του- μέγεθος. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν διαρροές, οπότε βεβαιωθείτε ότι: Τα αυτοκόλλητα για να κουμπώσει η πάνα βρίσκονται στο ύψος του αφαλού του, οι εσωτερικές ραφές της πάνας (γύρω από τους μηρούς του) είναι γυρισμένες προς τα έξω, (αν έχετε αγοράκι) ότι το πέος του είναι στραμμένο προς τα κάτω. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορους τύπους πάνας μέχρι να καταλήξετε σε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας.

3.Τα σωστά δερμοκαλλυντικά: Για τον καθαρισμό του μωρού μας στη μηρογεννητική περιοχή, ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό βρύσης (αν είναι αρκετά λερωμένο χρησιμοποιούμε ένα απαλό αφροντούς) και σκουπίζουμε καλά με καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε μικρή ποσότητα από την κρέμα αλλαγής πάνας. Προτιμάμε την νέας γενιάς Κρέμα Αλλαγής Πάνας νέας γενιάς Mustela® VBC 1>2>3, με 3πλή δράση που προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα στην περιοχή της πάνας, έχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

4.Αλλαγή πάνας εκτός σπιτιού: Τι γίνεται, όμως, όταν το μωρό μας χρειάζεται να αλλάξει πάνα στη βόλτα, χωρίς την άνεση της αλλαξιέρας; Στην περίπτωση αυτή, οφείλουμε να έχουμε μία σωστά εξοπλισμένη τσάντα, η οποία, εκτός από ειδικό στρωματάκι για άλλαγμα, πάνες και πιθανώς ένα επιπλέον φορμάκι, πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει μωρομάντηλα και νερό καθαρισμού.

Επιλέγουμε τα  Μωρομάντηλα Καθαρισμού Mustela®, τα οποία είναι ιδανικά για όλο το σώμα. Βασικό ενεργό συστατικό τους είναι η Αλόε Βέρα και το Αβοκάντο, τα οποία χαρίζουν δροσιά και βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ έχουν πρακτικό, επανασφραγιζόμενο άνοιγμα, ώστε να διατηρούνται πάντα φρέσκα και να μη στεγνώνουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε και το Νερό Καθαρισμού χωρίς Ξέβγαλμα Mustela®, το οποίο διατίθεται σε πρακτική συσκευασία με αντλία για ευκολία στη χρήση. Χρήσιμο είναι, για να καθαρίσετε καλά το μωρό σας με το φοβερό αυτό νερό με τα φυσικά συστατικά, να έχετε μαζί σας και λίγο βαμβάκι.

5.Αλλάζουμε τακτικά και με προσοχή το μωρό μας: Είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε τακτικά πάνα στο μωρό μας και να μην το αφήνουμε πολλές ώρες βρεγμένο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει έντονο και επίπονο ερεθισμό στη μηρογεννητική περιοχή. Εξυπακούεται, ότι αφού πλύνουμε το μωρό και πριν του φορέσουμε καθαρή πάνα, απλώνουμε προληπτικά την ειδική προστατευτική κρεμούλα. Τέλος, το πλένουμε και το σκουπίζουμε πάντα από μπροστά προς τα πίσω, δηλαδή από το πιο καθαρό σημείο προς το πιο λερωμένο, με σκοπό να μην πλησιάσουν ακαθαρσίες από τον ποπό το μωρού μας στα γεννητικά του όργανα.

 

*Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης