Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, 02:31
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Άλυτος γρίφος για τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας, η μεταφορά μαθητών, σε δύο σχολεία

Ίσως βοηθήσει με δικό της πρόγραμμα η Περιφέρεια Αττικής

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής κα. Έρρικα Πρεζεράκου πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες επίσκεψη στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, με σκοπό να συζητηθεί με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών σε συγκεκριμένα σχολεία.

Συμφωνα με τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη , αφού κατέστη άγονος ο διαγωνισμός στην Περιφέρεια και δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας και στο Διαπολιτισμικό Σχολείου Ν.Ιωνίας, ο Δήμος Ν.Ιωνίας προθυμοποιήθηκε να λύσει ο ίδιος το πρόβλημα.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Μάλιστα, όπως ανέφερε «κάναμε αναμόρφωση στον προϋπολογισμό και ετοιμάσαμε το κονδύλι . Ξεκίνησε η διαδικασία εύρεσης αναδόχου για δύο μήνες. Αυτή η διαδικασία σταμάτησε λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, λόγω του ότι κατέστη σαφές από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, γιατί το λεωφορείο θα βγαίνει και εκτός του Δήμου Ν.Ιωνίας.

Είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες, όπως αυτή νομίζει. Κατόπιν, πέρα από τις πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες, έγινε πάλι συνάντηση με την κα.Πρεζεράκου, η οποία και με επισκέφθηκε».

Όπως ανέφερε, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι υπήρχε άρνηση πολλών να συμμετέχουν στη διαδικασία του διαγωνισμού και από την αγορά φάνηκε ότι δεν υπήρχε διαθεσιμότητα  σε λεωφορεία και οδηγούς.

«Είναι γεγονός, ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Πρέπει να λυθεί άπαξ. Χρειαζόμαστε μόνιμη λύση» δήλωσε μεταξύ άλλων στο in ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώνεται κάθε μέρα στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Νεκρό το τρίχρονο παιδάκι που τραυματίστηκε το πρωί στο Μαρκόπουλο

Ροή Ειδήσεων