«Αν σου πουν πως απαγορεύεται να δείξεις το στήθος σου δημόσια, ας μηνύσουν τα περίπτερα που τα έχουν φάτσα φόρα»

«Το μητρικό γάλα δεν ξινίζει στη ζέστη της παραλίας»: Ένα κείμενο γροθιά στον «κατακριτέο» δημόσιο θηλασμό

Μία μητέρα που θηλάζει το μωρό της είναι από τις πιο όμορφες εικόνες της φύσης, της ίδιας της ζωής. Η μητέρα τροφός από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πρόσωπο ιερό και πολλές φορές έχει γίνει θέμα στην τέχνη.

Ωστόσο, στις μέρες μας, εν έτει 2022, ακόμη υπάρχει debate για τον δημόσιο θηλασμό με τις απόψεις να διίστανται, με τη μάνα που θηλάζει δημόσια το μωρό της να κατακρίνεται, να ακούει σχόλια τύπου «σκεπάσου και με καμιά κουβερτούλα» ή «πήγαινε σπίτι σου να θηλάσεις».

Ένα κείμενο που αλιεύσαμε από την σελίδα Project Parenting δίνει μία ακόμη «γροθιά» σε όσους κρίνουν τις δημοσίως θηλάζουσες, πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι στις παραλίες.

«Το μητρικό γάλα δεν ξινίζει στην ζέστη της παραλίας ούτε κόβει στην δροσιά της θάλασσας! Δεν γίνεται σοκολατούχο κάτω από τον ήλιο ούτε δίνεται υπό προϋποθέσεις επειδή είμαστε σε δημόσιο χώρο.

Κι αν κάποιος σου πει πως απαγορεύεται να δείξεις το στήθος σου δημόσια, πες του να πάει να μηνύσει όλα τα περίπτερα που έχουν στα μανταλάκια όλα τα μεγέθη φάτσα-φόρα.

Ο δημόσιος μητρικός θηλασμός είναι δικαίωμα του παιδιού να σιτιστεί, της μητέρας να συνεχίσει να είναι μέρος της κοινωνίας και της Γυναίκας να διαθέτει το σώμα της κατά πως η ίδια το νιώθει.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την διπλανή ξαπλώστρα!»

Πηγή: Project Parenting

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές – Αίνιγμα τα μέτρα

Η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα έγινε 14 και την… πέρασε στο ύψος! (photo)

Στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου για το 2022 ο μικρός Μότσαρτ, Στέλιος Κερασίδης