Καν’τε μία βόλτα στην… Χαμένη Ατλαντίδα και συζητήστε με τον Πλάτωνα (βίντεο)

Καν'τε μία βόλτα στην... Χαμένη Ατλαντίδα και συζητήστε με τον Πλάτωνα (βίντεο)

Η Ατλαντίδα είναι το πιο διάσημο μυθολογικό νησί όλων των εποχών. Θεωρούνταν ουτοπία. Η επιρροή της στη λογοτεχνία και την Τέχνη, είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Το Lost Atlantis Experience δημιουργήθηκε στη Σαντορίνη, μία από τις πιθανές τοποθεσίες του μυθολογικού νησιού της Ατλαντίδας. Το Μουσείο φιλοξενείται σε ένα μοναδικό κτίριο 700τ.μ. κοντά στον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου.

Το Μουσείο Lost Atlantis Experience είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία προωθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία.

Ο μύθος της Χαμένης Ατλαντίδας

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία. Από τους διαλόγους του Πλάτωνα “Τίμαιος και Κριτίας” όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά, έως και σήμερα, το ακμάζον μυθικό νησί«πέρα από τις Ηράκλειες στήλες» που μοιάζει με ήπειρο, η ναυτική υπερδύναμη που βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος, δημιουργεί ερωτήματα για το αν υπήρξε πραγματικά ή πού μπορεί να βρίσκεται.

Αν και έχει θεωρηθεί πως επρόκειτο πιθανότατα για μία αλληγορία των πολιτικών πεποιθήσεων του Πλάτωνα, κάποιοι- στηριζόμενοι στη θεωρία ότι ο Πλάτωνας είχε εμπνευστεί από καταστροφικά γεγονότα της αρχαιότητας- πιστεύουν στην ύπαρξή του και υποστηρίζουν ότι κρύβεται θαμμένο σε κάποιο μέρος του κόσμου.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με την μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Η αναζήτηση της Χαμένης Ατλαντίδας δεν σταματά ποτέ, γι’αυτό και ερευνητές και αρχαιολόγοι σε όλον τον κόσμο διεξάγουν συχνά έρευνες με την ελπίδα ότι ο μύθος θα αποδειχθεί πραγματικότητα, αποδεικνύοντας  ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φαντασία.

Τι θα δείτε στο μουσείο

Απολαύστε ένα ταξίδι στην ελληνική Ιστορία, Μυθολογία, Φιλοσοφία και Γεωλογία. Στο Μουσείο, με την χρήση σύγχρονων καινοτόμων τεχνολογιών, θα έχετε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

Ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, μέσα από διαδραστικά βίντεο.

Μάθετε για την Ιστορία της Σαντορίνης, τον Μινωικό πολιτισμό και τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.

Εξερευνήσετε το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Ρωτήσετε τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για την φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα

Αν, λοιπόν, βρεθείτε στη Σαντορίνη, ξαναζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας 10:00-19:00 (τελευταία έκδοση εισητηρίου: 18:15)

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ ενήλικες

6 ευρώ παιδιά 7-12 ετών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Μουσείο.

OΔΗΓΙΕΣ

Τοποθεσία: Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη

Στάση λεωφορείου: Διασταύρωση για Ακρωτήρι (Φούρνος Γρηγόρης)

Τηλέφωνο: +30 22860 85076

Ε-Mail: [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Κικίλιας: Η απίθανη φωτογραφία με τον γιο του που… τον μπουγελώνει! (εικόνα)

«Αν σου πουν πως απαγορεύεται να δείξεις το στήθος σου δημόσια, ας μηνύσουν τα περίπτερα που τα έχουν φάτσα φόρα»

Στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου για το 2022 ο μικρός Μότσαρτ, Στέλιος Κερασίδης