Ανακαλούνται παιδικό μαγιώ και αδιάβροχο – Γονείς, προσοχή!

Για την ανάκληση ενός παιδικού αδιάβροχου και ενός παιδικού μαγιώ λόγω επικινδυνότητας ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).

Αδιάβροχο

Μάρκα: Vilead

 Χημικός κίνδυνος. Το προϊόν περιέχει υπερβολική ποσότητα φθαλικού δις (2-αιθυλεξυλίου) (DEHP) και φθαλικού διισοεννεϋλεστέρα (DINP) (μετρούμενες τιμές έως:17,7 % και 0,7 % κατά βάρος, αντίστοιχα).Οι εν λόγω φθαλικές ενώσεις μπορούν να βλάψουν την υγεία των παιδιών, προκαλώντας ζημίες στο αναπαραγωγικό τους σύστημα και στο ήπαρ. Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό REACH.

Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά. Διαθέσιμο σε κίτρινο, ροζ και ανοιχτό μπλε. Το προϊόν πωλήθηκε ηλεκτρονικά, ιδίως μέσω της Alibaba.

Χώρα καταγωγής: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από: Δανία

Μαγιώ

Μάρκα: Lol the Brand

Τύπος/αριθμός μοντέλου: LOLG20-105082400900

Είδος κινδύνου: Τραυματισμοί. Το προϊόν φέρει μακροσκελή λειτουργικά κορδόνια στην άνω επιφάνεια του θώρακα. Τα κορδόνια μπορεί να παγιδευτούν κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων ενός παιδιού, με αποτέλεσμα τραυματισμούς.Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14682.

 Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά

Χώρα καταγωγής: Ελλάδα

Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από: Κύπρος

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ και εδώ