Ανατροπή – σοκ: Δεν πέθανε από ανακοπή ο 8χρονος στα Χανιά – Τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας

Η κοινωνία των Χανίων βυθίστηκε χθες στο πένθος στο άκουσμα της είδησης ότι ο 8χρονος που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση από το απόγευμα του Σαββάτου αφού κατέρρευσε στο σπίτι του στον Φουρνέ, δυστυχώς κατέληξε.

Τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ατύχημα, πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος και ότι ο θάνατος του μικρού αγοριού επήλθε συνέπεια πνιγμονής – δηλαδή ασφυξίας που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών – έχοντας ως αποτέλεσμα να υπάρξει εγκεφαλική νέκρωση και ακολούθως νέκρωση και των υπολοίπων ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο ,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr για τον θάνατο του μικρού αγοριού, υπήρξε πιθανότατα πνιγμός από ξένο σώμα: «Ύπήρξε νέκρωση του εγκεφάλου, μετά από πνιγμονή. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων. Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία».

Το χρονικό της υπόθεσης:

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο  8χρονος, τώρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με μέλος της οικογένειάς του, φέρεται να υπέστη ανακοπή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 8χρονο στο νοσοκομείο Χανίων. Εκεί οι γιατροί τον ανένηψαν και τον σταθεροποίησαν ενώ στη συνέχεια έκριναν πως είναι απαραίτητη η μεταφορά του στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ όπου και εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου – γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί – βρέθηκαν δίπλα του ωστόσο παρά τις προσπάθειές τους το άτυχο αγόρι δεν άντεξε και πέθανε το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου. «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών το 8χρονο παιδί κατέληξε σήμερα στις 8 το πρωί», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Φανουργιάκης.