Αντιδράσεις για τα αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης (video)

Σχόλια και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η φωτογραφία που διακινήθηκε ευρέως μέσω διαδικτύου και στην οποία καταγράφεται η τοποθέτηση αντικλεπτικών στα βρεφικά γάλατα στα ράφια σούπερ μάρκετ. 

Μάλιστα όπως επισημαίνεται και από πολλούς γονείς οι τιμές στο βρεφικό γάλα έχουν εκτοξευτεί και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε το OPEN και η εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», οι υπεύθυνοι καταστήματος σούπερ μάρκετ στην Αθήνα έδωσαν εντολή να τοποθετηθούν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα, υπονοώντας προφανώς πως έχουν γίνει κλοπές του συγκεκριμένου προϊόντος. 

Όπως σχολιάζει το ρεπορτάζ, πολλές φορές η Αστυνομία έχει δεχτεί κλήσεις για κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ, κυρίως ακριβότερων αντικειμένων, εντούτοις η κίνηση του μαγαζιού να τοποθετήσει αντικλεπτικό σύστημα σε γάλατα μωρών δείχνει την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, αδυνατώντας να ταΐσουν τα παιδιά τους.

“Εικόνα παρακμής τα λουκέτα στα βρεφικά γάλατα”

«Οι εικόνες με κλειδωμένα βρεφικά γάλατα είναι μια εικόνα παρακμής», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη η φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται». Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «είναι τρομακτικό μια οικογένεια να μην μπορεί να αγοράσει βρεφικό γάλα» και ότι «είναι ντροπή να το θεωρούμε φυσιολογικό και “κανονικότητα”».

Γεωργιάδης: “Φυσιολογικό να τα κλειδώνουν, προστατεύουν την περιουσία τους”

Απάντηση για τα αντικλεπτικά που τοποθετούνται στα βρεφικά γάλατα έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως “είναι φυσιολογικό να θέλουν κάποιες αλυσίδες να προστατεύσουν την περιουσία τους”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, με αφορμή το “καλάθι του νοικοκυριού” που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και ερωτηθείς από τον ANT1, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, όπως “Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία που γίνεται το ίδιο”.

“Είναι φυσιολογικό να θέλουν κάποιες αλυσίδες να προστατεύσουν την περιουσία τους. Δεν είναι όμως ο κανόνας. Όποιος ψώνιζε την περασμένη εβδομάδα από το καλάθι του νοικοκυριού ήταν κερδισμένος κατά 12%”, είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Νέες ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων Pfizer και Moderna για τον κορωνοϊό – Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν εμβολιαστεί

Οικογενειακό πρόγραμμα «Τα παραμύθια πάνε στο Μουσείο» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (από 27/11)

Η 9χρονη Γκάια πάσχει από το Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου και μας χρειάζεται κοντά της

Οι παιδικές ιώσεις είναι στα φόρτε τους αλλά τα φάρμακα είναι σε έλλειψη – Παιδίατρος ξεσπά και προειδοποιεί τους γονείς