“Από τις 7:30 μέχρι τις 11:00, το παιδί μου ήταν κλειδωμένο στο σχολικό”: Τι δηλώνει η μαμά

Το περιστατικό με τον 3χρονο μαθητή που “ξέχασαν” κλειδωμένο στο σχολικό λεωφορείο  ιδιωτικού σχολείου της Παλλήνης από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε έχει αναστατώσει τους γονείς.

“Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος”

Μιλώντας στο newsit.gr ο παππούς του 3χρονου ανέφερε: «στις 7:30 ήρθε το σχολικό και πήρε τα παιδιά. Εμείς γνωρίζαμε ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο και θα τα παραλαμβάναμε το απόγευμα.

Περίπου στις 11:00 μας παίρνουν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν γιατί δεν πήγε το ένα από τα δύο παιδιά. Μείναμε κάγκελο. Τρελαθήκαμε. Μας είπαν ότι θα κάνουν επανακαταμέτρηση των παιδιών μήπως έγινε κάποιο λάθος. Παίρναμε πίσω να μάθουμε τι έχει συμβεί, αλλά επί περίπου 20 λεπτά δεν απαντούσε κανείς.

Στο διάστημα αυτό ξεκινάμε να πάμε στο σχολείο και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία ότι αγνοείται ένα παιδί τριών ετών. Λίγο πριν φτάσουμε στο σχολείο μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να μην ανησυχούμε γιατί το παιδί βρέθηκε. Μας πληροφόρησαν ότι το είχαν ξεχάσει στο λεωφορείο. Από τις 7:30 το πρωί που μπήκε το παιδί στο σχολικό, μέχρι τις 11:00, ο μικρός ήταν κλειδωμένος. Έχουμε δει παιδιά να πεθαίνουν έτσι».

«Δεν επικοινώνησαν μαζί μας από το σχολείο»

Σύμφωνα με τον παππού του αγοριού, το παιδί ήταν σε καλή κατάσταση αλλά επί περίπου τρεις ώρες δεν μιλούσε. «Το πήγαμε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο και βγήκαμε πριν από λίγο. Ήρθε τέλος πάντων η Αστυνομία στο σχολείο, συνέλαβαν τους υπεύθυνους, τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, τον οδηγό και τη συνοδό. Σήμερα ορίστηκε δικάσιμος για την Παρασκευή το πρωί. Απ’ ό,τι βλέπω όμως θα δικαστεί μόνο ο οδηγός και η συνοδός. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα δικαστούν οι υπεύθυνοι του σχολείου. Εμείς μ’ εκείνους έχουμε υπογράψει συμβόλαιο, όχι με τον οδηγό. Εκείνοι κοιμήθηκαν ήσυχα χθες το βράδυ. Εμείς δεν έχουμε κοιμηθεί ακόμη. Δεν έχουμε εν τω μεταξύ κανένα νέο από το σχολείο. Δεν προσπάθησαν καν να επικοινωνήσουν μαζί μας, έστω από απλό ενδιαφέρον. Αν είχαμε καθυστερήσει τα δίδακτρα, θα μας είχαν κάνει δέκα τηλέφωνα. Δεν υπάρχει ασφάλεια για κανέναν» ανέφερε ο παππούς.

Η περιγραφή της μητέρας

Η μητέρα του παιδιού περιέγραψε στο News 24/7 το περιστατικό, την αντίδραση των εργαζομένων του σχολείου, αλλά και την εξέλιξη της υπόθεσης.

“Χθες στις 7.30 το πρωί έβαλα τα δύο μου παιδιά στο σχολικό. Στις 11 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την γραμματέα του παιδικού σταθμού να με ρωτήσει γιατί δεν πήγε ο γιος μου σχολείο κι αν είναι άρρωστος”, όπως μας λέει. Αμέσως η μητέρα απάντησε ότι “κάποιο λάθος έχετε κάνει γιατί το παιδί το έχω στείλει κανονικά σχολείο”, ενώ από το σχολείο την ενημέρωσαν ότι θα δουν ξανά τις παρουσίες της ημέρας.
Μετά από λίγη ώρα δέχτηκε ένα νέο τηλεφώνημα από τον σταθμό όπου της επιβεβαίωσαν με σιγουριά αυτή τη φορά πως το παιδί δεν ήταν στο σχολείο.

“Αρχισα να τσιρίζω και να της λέω βρείτε το παιδί μου. Τι εννοείτε το παιδί μου δεν είναι εκεί;”

Η μητέρα περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε: “Αρχισα να τσιρίζω και να της λέω βρείτε το παιδί μου. Τι εννοείτε το παιδί μου δεν είναι εκεί; Το έχω στείλει κανονικά σχολείο. Πού είναι το παιδί;”

Πώς αντέδρασε ο παιδικός σταθμός;

Όσον αφορά την αντίδραση των εργαζομένων του παιδικού σταθμού η μητέρα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Μου έκλεισαν το τηλέφωνο και εγώ συνέχισα να παίρνω επανειλημμένα. Δεν απαντούσε κανένας. Έπαιρνα την συνοδό του λεωφορείου, που ούτε εκείνη απαντούσε. Μετά από 15 λεπτά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν: “Ηρεμήστε, βρήκαμε το παιδί σας, το είχαμε ξεχάσει μέσα στο λεωφορείο”.

Όταν έφτασε στο σχολείο η διευθύντρια “με ένα ειρωνικό γελάκι”, όπως συμπληρώνει η ίδια η μητέρα, της είπε: “Κυρία μου ηρεμήστε, έγινε ένα λάθος τον βρήκαμε”.

“Στο σχολείο έφτασε μαζί και η αστυνομία, οπότε και πήραν στο αυτόφωρο τη διευθύντρια του σχολείου και τον οδηγό. Ψάχνανε τις συνοδούς οι οποίες είχαν εξαφανιστεί και κατέφτασαν αργότερα στη ΓΑΔΑ..

Η μητέρα δεν ήρθε σε καμία επαφή με τις συνοδούς, αφού όπως περιγράφει, και από τη ΓΑΔΑ την έδιωξαν για να μην έρθουν σε επαφή μαζί τους.

«Μαμά ήμουν μόνος μου και έκλαιγα»

“Το παιδί είναι καλά, ενώ είχε μπει προληπτικά στο νοσοκομείο και το κράτησαν μέχρι σήμερα το απόγευμα. Τώρα έχει ξανά ραντεβού με την παιδοψυχολόγο την Παρασκευή το πρωί” καταλήγει η μητέρα του παιδιού που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του μετά από την απίστευτη ταλαιπωρία.

Δείτε τις δηλώσεις της μαμάς στο δελτίου του ANT1

Το παιδί έχει ήδη εξεταστεί από παιδοψυχολόγο, καθώς ακόμη βρίσκεται υπό την επήρεια του σοκ. Η μαμά του αποκάλυψε πως το παιδί ξυπνά συνεχώς το βράδυ, ενώ όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως είχε “ανεβάσει” 200 ζάχαρο, προφανώς από το άγχος που έζησε το τριών ετών παιδί.