Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Τα εκπαιδευτικά βήματα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον του παιδιού

Το παιδί μας ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το Δημοτικό και να ανοίξει τα φτερά του για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα -ορόσημο, το Γυμνάσιο. Πρόκειται για μια σημαντική μετάβαση που δεν αφορά αποκλειστικά την σχολική του πορεία αλλά και την ψυχοσυναισθηματική του καθώς το ίδιο ακριβώς διάστημα, κάνει το πέρασμα του στον κόσμο της εφηβείας, τον προθάλαμο της ενήλικης ζωής.

Σε αυτό το κρίσιμο αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, καλούμαστε να είμαστε στο πλευρό του και να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ενόψει της αλλαγής σχολικού επιπέδου θα πρέπει να διαλέξουμε το σχολείο που θα του εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, θα το βοηθήσει να ανιχνεύσει και να αναπτύξει τις ιδιαίτερες κλίσεις του και θα το φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του πορεία.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο Γυμνάσιο που θα γράψεις το παιδί σου

Η μετάβαση του παιδιού από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, αλλά μια διαδικασία που έχει διάρκεια.

Η επιτυχία της εξαρτάται από την ετοιμότητα του παιδιού να αλλάξει σχολικό επίπεδο, αλλά κυρίως από την ετοιμότητα του σχολείου να εξασφαλίσει συνέχεια στην εκπαίδευσή του και ταυτοχρόνως να το υποστηρίξει στις πολλαπλές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του.

Για αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σχολείο που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από ένα ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον. Ένα σχολείο που ανανεώνεται συνεχώς και παραμένει ανοιχτό  τόσο στις ανάγκες των μαθητών όσο και τις προκλήσεις της εποχής, προσφέροντας μαθήματα και δραστηριότητες που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίσετε και τους καθηγητές από τους οποίους όχι μόνο θα διδαχθεί το παιδί αλλά και θα καθοδηγηθεί όσον αφορά στο χειρισμό και στην αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας.

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι το σχολείο που ονειρεύεται να φοιτά κάθε μαθητής

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε για το παιδί σας καθώς η εκπαιδευτική του φιλοσοφία στηρίζεται στο να μεταδώσει στους μαθητές γνώσεις, να καλλιεργήσει δεξιότητες και να εμφυσήσει αξίες που συνθέτουν τις ικανότητες του 21ου αιώνα.

Ακολουθώντας ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δομείται στο επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στον Καταστατικό Μαθησιακό Χάρτη του σχολείου, οι μαθητές απολαμβάνουν σφαιρική γνώση που κινητοποιεί το μυαλό, ευαισθητοποιεί την ψυχή, ερεθίζει το ερευνητικό πνεύμα, καλλιεργεί τη φαντασία και αναδεικνύει την ιδιαίτερη προσωπικότητά τους. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την πολύτιμη συμβολή του καθηγητή – μέντορα που εμψυχώνει, στηρίζει και καθοδηγεί εξατομικευμένα το μαθητή σε όλη του τη σχολική πορεία.

Ένα σχολείο που πρωτοπορεί και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σταθούμε και στην έμφαση που δίνει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας λόγω της πανδημίας αναδείχθησαν σε πολύτιμο αρωγό στο πλευρό του μαθητή. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων από την πρώτη κιόλας μέρα που έκλεισαν τα σχολεία, ξεκίνησαν να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω των ψηφιακών τους τάξεων.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το πρώτο σχολείο που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2007 τη μεθοδολογία “1:1 Computing” με την αξιοποίηση του Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία, που ενισχύει μεταξύ άλλων τον ψηφιακό γραμματισμό. Ενόσω τα σχολεία ήταν κλειστά οι μαθητές προχώρησαν κανονικά την ύλη τους, έκαναν εργασίες και ασκήσεις και δεν έχασαν καθόλου την επαφή τους με το σχολείο εν μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας.

Γνώση και δεξιότητες συνδυάζονται για την ανάδειξη των ηγετών του μέλλοντος

Αποσκοπώντας στην εκπαίδευση παγκόσμιων πολιτών με ελληνική ταυτότητα και ικανότητες 21ου αιώνα, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δίνει έμφαση στην διδασκαλία των Αγγλικών διαμορφώνοντας τμήματα επιπέδων ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και μιας δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία θα επιλέξει ο μαθητής (Γαλλικά ή Γερμανικά). Οι μαθητές μπορούν ενδοσχολικά να αποκτήσουν αναγνωρισμένα διπλώματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Σημειωτέον, στα Αγγλικά διδάσκονται επιπλέον μαθήματα όπως η Μουσική, τα Digital Skills (Coding – Robotics), η Τεχνολογία, το STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics), η Οικιακή Οικονομία και οι Ερευνητικές Εργασίες ώστε ο μαθητής να εξοικειωθεί με τη γλώσσα και να μην χρειάζεται μαθήματα εκτός σχολείου.

Η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός έχουν τη δική τους εξέχουσα θέση στο ωρολόγιο πρόγραμμα εμπνέοντας στο μαθητή τη φιλοσοφία μιας υγιούς ζωής.

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στις απαραίτητες για την εποχή μας Τεχνικές Παρουσίασης μέσω του προγράμματος Presentation Skills, εκπονούν διαθεματικές -ερευνητικές εργασίες σύμφωνα με τη μεθοδολογία Project-Based Learning όπου μυούνται στην παραγωγή νέας γνώσης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Παρακολουθώντας το πρόγραμμα Μεθοδολογίας Μελέτης αναπτύσσουν δεξιότητες σύνταξης κειμένων και μαθαίνουν τεχνικές προσέγγισης των θεωρητικών μαθημάτων ώστε να οργανώνουν αποτελεσματικά και συστηματικά την κατ’ οίκον μελέτη.

Με το «Εκπαιδευτικό Μοντέλο 1:1 – Ένας Υπολογιστής ανά Μαθητή» (1:1 Computing), μια πρωτοπόρα εκπαιδευτική προσέγγιση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα κάθε μαθητής αξιοποιεί στην τάξη και στο σπίτι τον μαθητικό υπολογιστή του, ως δημιουργικό συμπληρωματικό εργαλείο.

Πέραν των πιστοποιήσεων στις ξένες γλώσσες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καταλλήλως και για πιστοποιήσεις συγκεκριμένων Ικανοτήτων 21ου Αιώνα, ώστε να εξασφαλίσουν ένα πλούσιο και διευρυμένο portfolio σπουδών που θα αποτελέσει ισχυρό “διαβατήριο” για να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ενδεικτικά αναφέρεται η πιστοποίηση του βρετανικού οργανισμού Assessment & Qualifications Alliance (AQA) για τις ερευνητικές εργασίες ή η πιστοποίηση Student Leadership Accreditation – SLA για τις ηγετικές ικανότητες, αλλά και το Associated Board of Royal School of Music για όσα παιδιά ασχολούνται με την μουσική.

Τέλος, μέσω της συμμετοχής στους σε Ομίλους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων οι μαθητές ανακαλύπτουν και καλλιεργούν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Αν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αναπτύξει τις γνώσεις και την προσωπικότητά του σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι μονόδρομος! Μια υπέροχη μαθητική ζωή τον περιμένει να την ανακαλύψει με τελικό προορισμό ένα λαμπρό ακαδημαϊκό μέλλον και μια μετέπειτα σπουδαία επαγγελματική καριέρα!