Γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες αφηγούνται αγαπημένα κλασσικά παραμύθια και τα παιδιά μας χαλαρώνουν όσο ποτέ

«Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια», έχει πει μεταξύ άλλων σπουδαίων ο Άλμπερτ Άινσταϊν και μαζί του έχει συμφωνήσει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα.

Πρόκειται για μία συνήθεια που τήρησα πιστά με τη μεγάλη μου κόρη, η οποία εξελίχθηκε σε ασυναγώνιστη βιβλιοφάγο και λιγότερο συστηματικά με τη μικρή, η οποία, όμως σπάνια θα αφοσιωθεί στην αφήγηση την ώρα που της διαβάζω, προτιμώντας παράλληλα να κάνει κάτι άλλο.

Δεν είναι όλα τα παιδιά φτιαγμένα για βιβλία –και σίγουρα δεν έχουν όλοι οι γονείς τον χρόνο ή τις αντοχές να τους διαβάζουν κάθε βράδυ ιστορίες. Δεν υπάρχει, όμως, κανείς που να μη λατρεύει τα παραμύθια, και δη τα κλασικά με τα οποία μεγαλώσαμε και εμείς.

Στο εξαιρετικό YouTube κανάλι Cobalt Kids, μία νέα σειρά παιδικών audio books σε αφήγηση από γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς, τραγουδιστές και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη αυτών των παιδιών για ποιοτικά αναγνώσματα και των γονιών για λίγο παραπάνω προσωπικό χρόνο.

Η στιγμή που η κόρη μου δανείζεται το κινητό μου και φορά τα ακουστικά, ξαπλώνοντας στο κρεβάτι της, είναι ακριβώς η στιγμή που ξέρω, ότι έχει ανάγκη να χαλαρώσει χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται εμένα πλέον στο πλευρό της. Σαφώς ξέρει πλέον να διαβάζει, όμως η αφήγηση του Πίτερ Παν με τη φωνή της Αφροδίτης Σημίτη… δεν συγκρίνεται με άλλη.

Άλλες φορές, επιλέγει ένα παραμύθι από το Cobalt Kids, όταν κάθονται παρέα με τη μικρότερη αδερφή της να ζωγραφίσουν, να τους κρατά συντροφιά γεμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις σιωπές τους.

14 παραμύθια από 14 αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες

Κάθε Παρασκευή, στο Cobalt Kids ανεβαίνει ένα νέο κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, το οποίο έχει διασκευαστεί και ζωντανέψει με τη φωνή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών σε ψηφιακή μορφή.

Στις 14 αυτοτελείς εκδόσεις συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα, διασκευασμένα και προσαρμοσμένα από έμπειρους παιδικούς συγγραφείς και επιμελητές και επενδυμένα με υπέροχες μουσικές συνθέσεις. Αφηγητές τους (αλφαβητικά) είναι οι: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νάντια Κοντογεώργη, Νάντια Μπουλέ, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Διονύσης Σαββόπουλος, Αφροδίτη Σημίτη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Μαρία Σολωμού, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των audio books:

Παιδιά, ακούστε εδώ τα δύο πρώτα παραμύθια!

ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ – Με την φωνή της Αφροδίτης Σημίτη

Ζεστή, ρυθμική, καθηλωτική, η φωνή της Αφροδίτης Σημίτη μας ταξιδεύει στην απίθανη περιπέτεια του παιδιού που απλά αρνείται να μεγαλώσει και να αποδεχθεί τον πεζό κόσμο των μεγάλων…

O Μικρός Πρίγκιπας – Με την φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα 

Απόλυτα θεατρική, ποτισμένη με χρώματα και φαντασία, η φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα δίνει ζωή στον Μικρό Πρίγκιπα, ο οποίος θα πείσει τα παιδιά μας να μη σταματήσουν ποτέ να κοιτάζουν τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς τους…