Αποκαλύφθηκε το κόλπο Πισπιρίγκου για την αποφυλάκιση – Πώς η ανακρίτρια της χάλασε τα σχέδια

Αποκαλύφθηκε το κόλπο Πισπιρίγκου για την αποφυλάκιση - Πώς η ανακρίτρια της χάλασε τα σχέδια

Το θρίλερ της Πάτρας, με τους θανάτους των τριών παιδιών, συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα με νέα στοιχεία και πληροφορίες να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας

Δικαστικό μπλόκο στο κόλπο της Ρούλας για… αποφυλάκιση

Με ρεπορτάζ του στην εφημερίδα ΜΠΑΜ ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός αποκαλύπτει το σχέδιο της Ρούλας Πισπιρίγκου για αποφυλάκιση που ανετράπη καθώς η ανακρίτρια την “άδειασε” αρνούμενη να αποδεχθεί τα αιτήματά της.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος η 33χρονη που είναι προφυλακισμένη με την κατηγορία ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και για τα δύο ακόμη παιδιά της, ζητούσε να πραγματοποιηθεί τοξικολογικός επανέλεγχος σε εργαστήριο για το οποίο ο κ. Τσατσάκης ζητούσε πριν ένα μήνα 200.000+ ευρώ για τα μηχανήματα που είχαν καταστραφεί.

Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά της και της χάλασε τα σχέδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, σκοπός της 33χρονης κατηγορούμενης ήταν να κερδίσει χρόνο εντός φυλακής, η υπόθεση να χρονοτριβήσει ώστε να παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα προφυλάκισης και να αιτηθεί αποφυλάκισης. 

“Όχι” στον επανέλεγχο στο αίμα της Τζωρτζίνας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η 18η τακτική ανακρίτρια δεν έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα με το σκεπτικό ότι η 33χρονη, που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, εσκεμμένα χρονοτριβεί, ώστε να κρατήσει ανοικτή την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης. Εξάλλου, μόλις πριν από περίπου έναν μήνα το τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ύστερα από πλημμύρα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μηχανήματα να καταστραφούν.

Τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά απορρίφθηκαν 17 αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί:

-η δυνατότητα χημικής ανάλυσης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη που βρέθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας

-το ενδεχόμενο εντοπισμού της παρασκευάστριας εταιρίας σε περίπτωση που πρόκειται για κεταμίνη που χορηγείται από νοσοκομεία

-σε ποια φαρμακαποθήκη, νοσοκομείο ή άλλη τυχόν υπηρεσία υπάρχει έλλειμμα κεταμίνης

-αν υπάρχει διαφορά της χημικής κεταμίνης που χορηγείται σε ζώα από αυτή που χορηγείται σε ανθρώπους

-με οποιοδήποτε άλλο μέσο η προέλευση της συγκεκριμένης κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας

-αν χρησιμοποιείται ροκουρόνιο σε άλλες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, αν υπήρχε ροκουρόνιο στο σάκο αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων κατά τη στιγμή που οι γιατροί ανέλαβαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα ζητούσε να κληθεί να καταθέσει ενόρκως ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης σχετικά με το αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου, για το ότι η κεταμίνη δεν είναι ικανή να προκαλέσει το θάνατο ασθενούς και ότι η δεκαπλάσια δόση κεταμίνης εξαιτίας ιατρικού λάθους δεν είχε θανατηφόρα έκβαση.

Ζητούσε να διερευνηθεί εάν πέραν του γονιδιακού ελέγχου έχει διενεργηθεί γονιδιακός έλεγχος άλλης φύσεως και δη νευρολογικής φύσης ή για αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα ζητούσε να διενεργηθεί νέος εργαστηριακός έλεγχος σε δείγματα αίματος και ούρων της Τζωρτζίνας από αναγνωρισμένο εργαστήριο του εξωτερικού.

Διαβάστε επίσης:

Ευγνωμονώ την έφηβη που “έσωσε” την 9χρονη κόρη μου από επιτήδειους στο παγωτατζίδικο

Batting Lab: Το νέο πρόγραμμα της SAS μαθαίνει στα παιδιά την αξία των δεδομένων και των analytics μέσω του αθλητισμού

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστή κρέμα συγκάματος για μωρά από σούπερ μάρκετ