Ευγνωμονώ την έφηβη που “έσωσε” την 9χρονη κόρη μου από επιτήδειους στο παγωτατζίδικο

Ευγνωμονώ την έφηβη που “έσωσε” την 9χρονη κόρη μου από επιτήδειους στο παγωτατζίδικο

Όσοι γονείς μεγαλώνουμε κορίτσια, ανάμεσα σε όλες τις αγωνίες και τα άγχη που έχουμε για τους κινδύνους που μπορεί να τα απειλούν όταν βρίσκονται μακριά μας, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επαγρυπνούμε. Όχι ότι από τον κίνδυνο αυτό δεν απειλούνται και τα αγόρια, όμως στατιστικά τα κορίτσια πέφτουν πολύ πιο συχνά θύματα επιτήδειων. Και, το κυριότερο, πολύ πιο συχνά αδυνατούν να αντιδράσουν.

Η ιστορία αυτής της μαμάς, φίλης του Infokids, χρειάζεται να διαδοθεί, όχι μόνο για να συνειδητοποιήσουμε την εξάπλωση του φαινομένου, αλλά και για να επαινέσουμε την αλληλεγγύη ορισμένων γυναικών.

Δείτε πώς μια έφηβη βοήθησε την 9χρονη κόρη της να αποφύγει μια παρέα ανδρών που την έφερε σε δύσκολη θέση

“Σταμάτησα μπροστά στο αγαπημένο μας παγωτατζίδικο τις προάλλες και έστειλα την 9χρονη κόρη μου να αγοράσει παγωτό, ενώ εγώ την περίμενα στο αυτοκίνητο. Καθώς την παρακολουθούσα από το παράθυρο, είδα μια παρέα από πολύ μεγαλύτερούς της νεαρούς να την πλησιάζει. Ένας από αυτούς τη χαιρέτησε, της χαμογέλασε και στάθηκε δίπλα της, κοιτάζοντας και αυτός τα παγωτά και ψιλομιλώντας της. Παρατήρησα τη γλώσσα του σώματός της. Ένιωθε άβολα -άρχισε να μαζεύεται. Εκείνος, αντίθετα, πήγαινε όλο και πιο κοντά της.

Ήμουν έτοιμη να κατέβω από το αμάξι και να πάω κοντά της, όταν ξαφνικά μια έφηβη με μπλε μαλλιά σηκώθηκε από ένα κοντινό τραπέζι, μπήκε ανάμεσα στην κόρη μου και τον νεαρό και της είπε, σα να τη γνώριζε καιρό: “Γεια σου όμορφη! Ψάχνεις για παγωτό ε; Θες να σε βοηθήσω;”. Είδα την κόρη μου αυτόματα να χαλαρώνει.

Με διακριτικότητα την έσπρωξε λίγο μακριά από τον νεαρό. Στάθηκε στο πλευρό της μέχρι που η κόρη μου πλήρωσε και βγήκε από την πόρτα και έμεινε να την κοιτάζει μέχρι που μπήκε στο αμάξι, μαζί μου. Τότε φάνηκε να ησυχάζει.

Εγώ της χαμογέλασα και την χαιρέτησα διακριτικά, ενώ εκείνη σήκωσε (σε ένδειξη ‘όλα καλά’!) τον αντίχειρά της. Η αποστολή της φάνηκε να έχει τελειώσει.

Μόλις κάθισε η κόρη μου με ρώτησε: Την ξέρουμε, μαμά, αυτή την κοπέλα;

‘Αυτό που ξέρουμε, αγάπη μου’, της είπα, ‘είναι ότι σήμερα αυτή η κοπέλα υπήρξε ο φύλακας-άγγελός σου. Να το θυμάσαι, αυτό, όταν θα μεγαλώσεις και θα βρεθείς στη θέση της’.

Να το θυμόμαστε όλοι αυτό, όταν είμαστε έξω και βλέπουμε κάτι να μην πηγαίνει καλά στον τρόπο που αλληλεπιδρούν μικρά παιδιά με μεγαλύτερους, γυναίκες με άγνωστους άντρες.

Η παρενόχληση μπορεί να συμβεί παντού. Ακόμα και νωρίς το απόγευμα, μέσα σε ένα παγωτατζίδικο.”

Διαβάστε ακόμα:

Πού αποδίδεται η καθυστέρηση στις έρευνες για το θάνατο των 3 παιδιών – “Βόμβες” Λύτρα για κενά στην υπόθεση

Ινδία: Μητέρα έδεσε την 5χρονη κόρη της και την άφησε στον καύσωνα για ώρες γιατί «δεν είχε κάνει τα μαθήματά της» (video)

«Είδα τη Πισπιρίγκου καθώς έβγαινε να…» – Νέες μαρτυρίες για την συμπεριφορά της αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας