Καταγγελία: Γονείς, προσοχή! Επιτήδειοι τηλεφωνούν, λέγοντας ότι το παιδί σας χτύπησε στο σχολείο

Αναγνώστρια χθες επικοινώνησε με το Infokids.gr και μας κατήγγειλε ένα “περίεργο” συμβάν που συνέβη τόσο στην ίδια όσο και σε άλλους γονείς παιδιών που φοιτούν στην ίδια περιοχή με το 8χρονο παιδί της.

Όπως μας είπε “Δέχθηκα προχθές το πρωί ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό και απαντώντας στην κλήση κάποιος με ενημέρωνε με τρεμάμενη φωνή ότι συνέβη κάποιο ατύχημα στο παιδί μου στο σχολείο (σ.σ.  μου ανέφερε και το σχολείο που φοιτά) και πρέπει να σπεύσω άμεσα να το πάω στο νοσοκομείο.

Μου κόπηκαν τα πόδια. Πήγαν κατευθείαν στο σχολείο όπου -ευτυχώς – διαπίστωσα ότι τίποτα δεν συνέβη στο παιδί ούτε και σε κάποιον άλλο μαθητή του σχολείου. Είπα όσα συνέβησαν σε φίλους και γείτονες και έμαθα ότι η ίδια αντίστοιχη περίπτωση έχει συμβεί και σε άλλους από την περιοχή μας.

Θεωρώ το συμβάν ύποπτο και θέλω να ενημερωθούν όλοι οι γονείς. Επικοινωνώ μαζί σας για να αφυπνιστούν γονείς και κηδεμόνες γιατί τέτοιου είδους φάρσες και κακόγουστα αστεία δεν μπορώ να καταλάβω πού αποσκοπούν”.

Ίδιο περιστατικό κατήγγειλαν και οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας

Ένα αντίστοιχο περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από τη σελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας γεγονός που μας προβλημάτισε και για ακόμη μια φορά φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία του να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στα τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε. Όταν σας καλέσουν άγνωστοι και σας ενημερώσουν για “τραυματισμό” του παιδιού στο σχολείο πριν πανικοβληθείτε, τηλεφωνήστε στο σχολείο για να επαληθεύσετε όσα σας είπαν και σε δεύτερο χρόνο καλό θα είναι να ενημερώσετε και την Αστυνομία καλώντας το «100».