Ας βοηθήσουμε τo 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας να αποκτήσει βιβλία για τη σχολική του βιβλιοθήκη

Η αγάπη των παιδιών για τα βιβλία και το διάβασμα είναι μια σημαντική αρετή που αξίζει να τους εμφυσήσουμε από τα πρώτα τους κιόλας βήματα. Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του σχολείου στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Οι σχολικές βιβλιοθήκες είναι όαση γνώσεων

Στο Infokids.gr με χαρά έχουμε αναδείξουμε τις σχολικές βιβλιοθήκες που έχουν φτιάξει πολλά δημόσια σχολεία της χώρας – που μέχρι στιγμής δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών – αλλά εντούτοις θέλησαν να δώσουν στους μαθητές τους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον κόσμο των βιβλίων. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να υπάρχει σε κάθε σχολείο μια αίθουσα- βιβλιοθήκη  όπου οι μαθητές μπορούν να κάτσουν αναπαυτικά στο χώρο και να διαβάσουν όποιο βιβλίο τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Αν γίνει σωστά η υλοποίηση ενός τέτοιου βιβλιοφιλικού project είναι δεδομένο ότι τα οφέλη για τη μαθητική κοινότητα θα είναι πολλαπλάσια καθώς μπορεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή ενός παιδιού, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στο μυαλό και στην ψυχή του.

Το 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας χρειάζεται τη βοήθειά μας για να αποκτήσει τη δική του

Πριν λίγες μέρες, ο Σύλλογος Γονέων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας επικοινώνησε με το Infokids.gr και ζήτησε τη βοήθειά μας ώστε να γίνει γνωστή η επιθυμία τους κάθε τάξη του σχολείου να αποκτήσει τη δική της βιβλιοθήκη και οι μαθητές να πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα βιβλίων.

Η προσπάθεια – έκκληση του Συλλόγου για την υλοποίηση αυτού του βιβλιοφιλικού σχολικού εγχειρήματος συνοδεύεται μάλιστα και από ένα παραμύθι που έγραψαν μαζί με τους μαθητές θέλοντας να αποτυπώσουν αυτή την προσπάθειά τους. Σας το παρουσιάζουμε στις εικόνες ππυ ακολουθούν (Για να το διαβάσετε κάντε δεξί κλικ σε κάθε εικόνα και αυτή θα μεγαλώσει)

Όπως είπαν οι  εκπρόσωποι του Συλλόγου μιλώντας μας “Υπάρχει παραμύθι χωρίς τέλος, ειδικά στη περίπτωση του δικού μας παραμυθιού χωρίς καλό τέλος; Τι λέτε; Κάνουμε τα μαγικά μας;

Οι αίθουσες του σχολείου είναι 12 και οι μαθητές 250 οπότε όπως καταλαβαίνετε για να κάθε βιβλιοθήκη εξοπλισμένη δεν επαρκούν λίγα βιβλία. Κάθε προσφορά είναι δεκτή.

Αξίζει, λοιπόν, όλοι μας να επιστρατεύσουμε την αγάπη μας τόσο για τα παιδιά όσο και για τα βιβλία, να ανατρέξουμε στις βιβλιοθήκες μας και να στείλουμε στο σχολείο όσα παιδικά βιβλία δεν χρειαζόμαστε πια και αξίζει να βρουν τη δική τους θέση στις βιβλιοθήκες του σχολείου. Το εκπαιδευτικό δώρο στους μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου θα είναι ανεκτίμητο!

Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στο εγχείρημα του σχολείου

Αν επιθυμεί κάποιος από εσάς ή κάποιος εκδοτικός οίκος να δωρίσει βιβλία, το email του Συλλόγου του σχολείου είναι syll[email protected], και το τηλέφωνο επικοινωνίας 6976080292.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να εκπληρωθεί η επιθυμία των γονέων  Ελάτε να κάνουμε τα μαγικά μας, και να ξεκινήσει το όμορφο ταξίδι των μαθητών μας στη Χώρα του Βιβλίου και μετά χαράς να φιλοξενήσουμε φωτογραφίες από την υπέροχη αυτή βιβλιοφιλική σχολική δράση!