Αβέβαιο το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων μετά το Πάσχα – Διαβάστε γιατί

Αγωγή Κεραμέως κατά εκπαιδευτικών και της «απεργίας-αποχής» από την εφαρμογή της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου

Οι μαθητές Λυκείου επέστρεψαν στα θρανία με αρνητικό self test, η πρώτη εβδομάδα μαθημάτων κύλησε σχετικά ομαλά παρά τα παρατράγουδα με γονείς αρνητές των self test και το κύμα καταλήψεων σε αρκετά Λύκεια της χώρας, και επιθυμία του Υπουργείου Παιδείας είναι να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικού και Γυμνασίων.

Κρούσματα στα Λύκεια

Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα στις 9:30 το πρωί στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας καταγράφηκαν 57 Λύκεια με κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί για τα 55 Λύκεια η μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων), και για δύο Λύκεια η πλήρης αναστολή δια ζώσης λειτουργίας. Οσον αφορά στα ειδικά σχολεία σε πλήρη αναστολή βρίσκονται 22 και 7 σε μερική αναστολή λειτουργίας

Επιστροφή στα θρανία όλων των βαθμίδων επιθυμεί η Κεραμέως

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει θέσει άτυπα ως στόχο την επιστροφή στα θρανία και των υπόλοιπων βαθμίδων μετά τις διακοπές του Πάσχα με πιθανότερη ημερομηνία την Δευτέρα 10 Μαΐου. Βασικά εχέγγυα αυτής της προσπάθειας θα είναι τα self tests και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών καθώς στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Παρολαυτά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε χθεσινές τηλεοπτικές της δηλώσεις στο KONTRA άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Δημοτικά και Γυμνάσια να μην επαναλειτουργήσουν δια ζώσης αμέσως μετά το Πάσχα. Ειδικότερα, για τις τελικές αποφάσεις παρέπεμψε για μετά το Πάσχα και μόνο αν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα επιστρέψουν στα θρανία με self test;

Ένα ακόμη ζήτημα που μέχρι στιγμής είναι υπό εξέταση είναι το γεγονός αν για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών θα εφαρμοστεί ως προαπαιτούμενο το μέτρο των υποχρεωτικών self test και για τους μαθητές αυτών των βαθμίδων ώστε να είναι ασφαλής η επιστροφή τους στα θρανία. Σε πρόσφατες δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για αυτό το ενδεχόμενο ξεκαθάρισε ότι  “Δεν έχει συζητηθεί το θέμα των self test για αυτές τις βαθμίδες. Αναμένουμε τι θα μας υποδείξουν οι ειδικοί και θα κινηθούμε βάσει των οδηγιών τους”.

“Πώς θα κάνουν τα παιδιά του Δημοτικού το self test;” Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου ερωτηθείσα για το αν ισχύσει το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές Δημοτικού στα θρανία με self test ποιος θα το διενεργεί απάντησε ότι  δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στον παιδίατρο για μια τόσο εύκολη διαδικασία. “Οι γονείς θα κάνουν το τεστ στα μικρότερα παιδιά. Είναι τόσο εύκολο που δεν θα τους αγχώσει ούτε θα τους δυσκολέψει καθόλου.