Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα επιστρέψουν στα θρανία με self test; Η Νίκη Κεραμέως απαντά

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αρχικά η υπουργός αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των Λυκείων και το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι μαθητές επέστρεψαν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε έξω από Λύκειο στη Μάνδρα όπου πραγματοποίησε επίσκεψη και συνομίλησε με μαθητές “Οι μαθητές είχαν ανάγκη να επιστρέψουν στα σχολεία” ενώ υπογράμμισε ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκαν θετικά στα self tests. Μάλιστα δήλωσε ότι οι μαθητές της ανέφεραν ότι θα κάνουν το δεύτερο self test απόψε το βράδυ ώστε να ενημερώσουν την πλατφόρμα έγκαιρα και αύριο το πρωί να πάνε κανονικά στο σχολείο.

Το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων θα γίνει με self test;

Εν συνεχεία η υπουργός ρωτήθηκε για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Δημοτικών καθώς και αν υπάρχει σχεδιασμός να εφαρμοστεί το μέτρο των υποχρεωτικών self test και για τους μαθητές αυτών των βαθμίδων ώστε να είναι ασφαλής η επιστροφή τους στα θρανία. Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εισήγηση από την Επιτροπή των Ειδικών για το άνοιγμα των Γυμνασίων – Δημοτικών. Το άνοιγμά τους θα γίνει μετά το Πάσχα“.

Αναφορικά με το ζήτημα των self test για αυτές τις βαθμίδες απάντησε ότι “Δεν έχει συζητηθεί το θέμα των self test για αυτές τις βαθμίδες. Αναμένουμε τι θα μας υποδείξουν οι ειδικοί και θα κινηθούμε βάσει των οδηγιών τους”.

“Πώς θα κάνουν τα παιδιά του Δημοτικού το self test;” Τι απαντά η Β. Παπαευαγγέλου

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο Ιnfokids.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου ερωτηθείσα για το αν ισχύσει το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές Δημοτικού στα θρανία με self test ποιος θα το διενεργεί απάντησε ότι  δεν χρειάζεται να πάει κάποιος στον παιδίατρο για μια τόσο εύκολη διαδικασία. “Οι γονείς θα κάνουν το τεστ στα μικρότερα παιδιά. Είναι τόσο εύκολο που δεν θα τους αγχώσει ούτε θα τους δυσκολέψει καθόλου.

Η κα Κεραμέως ρωτήθηκε για την επαναφορά της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που θα ισχύσει από εφέτος, και εξήγησε ότι με το προηγούμενο σύστημα οι δυνατότητες να αποφοιτήσει κάποιος ήταν πολύ λίγες, άρα έχουμε παραπλανήσει και έχουμε κοροϊδέψει όχι μόνο τον ίδιο τον φοιτητή αλλά και τους συμφοιτητές του που είχαν καλύτερη βαθμολογία από αυτόν καθώς και από τον Έλληνα φορολογούμενο. Πρόσθεσε ότι φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέσουν δύο μηχανογραφικά: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα δεύτερο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.5000 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε η υπουργός.