Τους φτιάχνεις γεμιστά -δεν τα τρώνε. Τους φτιάχνεις σπανακόρυζο -σε στραβοκοιτάζουν. Τους φτιάχνεις μπριάμ -μόνο που δεν σε βρίζουν! Τι θα γίνει πια με αυτά τα λαχανικά, θα βρεθεί ένα φαγητό για να τα τρώνε με λαχτάρα;
Την απάντηση δίνει μία φοβερή (δοκιμασμένη και ‘βραβευμένη’) συνταγή που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη, η οποία είναι και πολλή εύκολη μα και αρκετά γρήγορη, αφού δεν περιέχει κρέας που χρειάζεται αρκετή ώρα ψήσιμο.
Συνδυάστε αυτά τα τέλεια μπιφτέκια λαχανικών με ρύζι ή πουρέ και σας υποσχόμαστε ότι αυτό θα γίνει το αγαπημένο φθινοπωρινό γεύμα όλης της οικογένειας!
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4-5 μερίδες):
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα, φλάσκα
5 μανιτάρια champignon
1 πιπεριά κόκκινη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. χαλούμι
σαλάτα mix, για το σερβίρισμα
Τι θα κάνετε:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια). Αλατοπιπερώνουμε.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ. ελαιόλαδο κάθε φορά.
Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε στρογγυλό σχήμα. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω φέτες χαλούμι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Διαβάστε επίσης:
Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο
Μοσχάρι στρογγανόφ με πέννες ριγκατόνι
Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο