Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου λόγω γρίπης και κακοκαιρίας

Σε έξαρση, σε όλη τη χώρα, είναι η εποχική γρίπη, με αποτέλεσμα να έχουν προσβληθεί πολλοί μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που σε συνδυασμό με  τις “γνωστές” ιώσεις της εποχής, έχουν οδηγήσει πολλά σχολεία να κλείσουν λόγω απουσιών μαθητών.

Εκτός από την γρίπη, πολλά σχολεία ιδιαίτερα στην Β. Ελλάδα είναι κλειστά εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει αυτές τις περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα σχολεία που θα είναι κλειστά αύριο, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και τα σχολεία που θα ανοίξουν με καθυστέρηση για την ασφάλεια των μαθητών.

Το άρθρο θα ανανεώνεται διαρκώς

Κοινότητα Βαρνάβα και Γραμματικού

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, Α/θμιας Εκπαίδευσης, των Κοινοτήτων Βαρνάβα & Γραμματικού Δήμου Μαραθώνος, στις 7 Φεβρουαρίου 2020, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στις κοινότητες σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2020, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών ανακοίνωσε ο Δήμος Μαραθώνα.

Δ. Καισαριανής

Λογω αυξημένων κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων το 3ο Δημοτικό Καισαριανής, αύριο 7/2, θα παραμείνει κλειστό.

Δ. Πειραιά

Με απόφαση του Δημάρχου και κατόπιν σχετικής εισήγησης από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, διακόπτονται τα μαθήματα στο 26ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την Παρασκευή 7/2

Δ. Αγίων Αναργύρων Καματερού

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα διακόπτονται τα μαθήματα  και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  εξαιτίας αυξημένου αριθμού ιώσεων εποχικής γρίπης και γρίπης Η1Ν1, στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες και τμήματα Σχολικών Μονάδων του Δήμου:

5ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
8ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
11ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
12ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
και η Β’ τάξη του 4ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.

Δ. Ηλιούπολης

Δεν θα λειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης,  έως 7 Φεβρουαρίου 2020, με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη.

Δ. Δάφνης – Υμηττού

Με απόφαση δημάρχου ανακοινώνεται η διακοπή μαθημάτων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης στις 7 Φεβρουαρίου καθώς και τη διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης στις  7 Φεβρουαρίου.

Δ. Διρφύων Μεσσαπίων

Με απόφαση του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά όλα τα σχολεια του Δήμου θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 7/2 κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα λογω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έντονης χιονόπτωσης σε αρκετές τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Δ. Ζαχάρως

Με απόφαση του Δημάρχου Ζαχάρως αναστέλλεται η λειτουργία του παιδικού σταθμού Ζαχάρως και του πρώτου και του δεύτερου νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ζαχάρως εως και Παρασκευή 7-2-2020 λόγω του υψηλού ποσοστού απουσίας των μαθητών εξαιτίας της έξαρσης της εποχιακής γρίπης.

Δ. Μινώα Πεδιάδος

Από το Δήμο Μινώας Πεδιάδος ανακοινώνεται, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσει και την Παρασκευή 07/02/2020, λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών από το σχολείο.

Δ. Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου τα Νηπιαγωγεία Ευκαρπίας, Νέας Σάντας και Σ.Σ. Μουριών λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός απουσιαζόντων νηπίων.

Δ. Κομοτηνής

Aνακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βαθμιας του Δήμου Κομοτηνής την Παρασκευή 7-2-2020 και την αναστολή λειτουργίας των εσπερινών από την Πέμπτη 6-2-2020 έως και την Παρασκευή 7-2-2020.

Δ. Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ Άνθιμου Μπιτάκη τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου θα είναι κλειστά την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα είναι κλειστά την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 7.2.2020, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Δ. Σιθωνίας

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων γρίπης κλειστό θα μείνει και πάλι το Δημοτικό Σχολείο της Νικήτης με απόφαση του δημάρχου Σιθωνίας, κλείνει το σχολείο και την Παρασκευή 07-02-2020 εξαιτίας της έξαρσης των εποχιακών ιώσεων, του μεγάλου αριθμού απουσιών ων μαθητών που ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των μαθητών. Τις ίδιες μέρες κλείνει και το Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου λόγω απουσιών των μαθητών από ασθένεια, που ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί του συνόλου των μαθητών.

Δ. Πύργου

Αναστολή λειτουργίας των Σχολείων: Νηπιαγωγείου Σκουροχωρίου και Νηπιαγωγείου Καράτουλα, για δύο (2) ημέρες, ήτοι σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα, 7 και 10 Φεβρουαρίου 2020 και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου για μία (1) ημέρα, ήτοι σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Ποια σχολεία θα ανοίξουν με καθυστέρηση

Δ. Άργους Ορεστικού

Ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15, αύριο Παρασκευή 07/02/2020, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι Παιδικοί και ο Βρεφικός Σταθμός του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Εορδαίας

Ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, η λειτουργία όλων των σχολικών  μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Εορδαίας, την Παρασκευή 7-2-2020, θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα (στις 9:15 π.μ.), λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Δ. Κοζάνης

Με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Κοζάνης, αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία διδακτική ώρα αργότερα. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Γρεβενών

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.00 π.μ..Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Καστοριάς

Με Απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ, λόγω του παγετού που θα επικρατήσει στην περιοχή, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Δήμος Σερβίων

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 07/02/2020 μια ώρα (1) αργότερα.

Δήμος Βοΐου

Με Απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Ζευκλή Χρήστου, την Παρασκευη 7 Φεβρουαρίου 2020, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βοΐου θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 9:15 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην περιοχή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.