Φαληρικός Όρμος: Γιγαντιαίο καταπράσινο πάρκο σχεδιάζεται από το ΣΕΦ έως το δέλτα Φαλήρου!

Στο πλαίσιο της Β’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, για την οποία αναμένεται βέβαια ακόμα η απαραίτητη χρηματοδότηση αφού ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 175 εκατομμύρια ευρώ, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Ιταλό αρχιτέκτονα, Ρέντσο Πιάνο στοχεύει πολύ ψηλά: Αν όλα πάνε σύμφωνα με τη μελέτη του Πιάνο,  ένα γιγαντιαίο καταπράσινο πάρκο θα απλώνεται σε όλη την έκταση από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το δέλτα Φαλήρου, καθώς και τρεις χώροι στάθμευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το πάρκο, η έκταση του οποίου υπολογίζεται στα 220 στρέμματα θα δημιουργηθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, μεταξύ του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η έκταση πρασίνου στην οποία θα φυτευτούν περίπου 3.500 δέντρα θα είναι δημόσια και θα αποτελείται σε γενικές γραμμές από χαμηλή βλάστηση που θα συνάδει με το τοπίο της Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του economistas.gr, «Δύο από τους τρεις χώρους στάθμευσης θα είναι υπόγειοι και θα κατασκευαστούν κοντά στις δύο διαβάσεις πεζών που θα προσφέρουν πρόσβαση στους πολίτες στη θάλασσα. Η κατασκευή των δύο διαβάσεων αποτελεί μέρος της Α φάσης του έργου.

Ο τρίτος χώρος στάθμευσης, 180 θέσεων, αναμένεται να κατασκευαστεί σε αδόμητο χώρο κοντά στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι τρεις χώροι στάθμευσης θα είναι συνολικής χωρητικότητας 980 θέσεων».

Με το έργο αυτό δημιουργείται ένα παράκτιο πάρκο πολλαπλών χρήσεων που θα ενοποιήσει τους τέσσερις όμορους δήμους Πειραιά, Μοσχάτου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου με το θαλάσσιο μέτωπο, ενώ έτσι επιτυγχάνεται και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών προς τη θάλασσα.

Αναφορικά με την πρόσβαση εκεί, οι εργασίες της νέας γραμμής του ΤΡΑΜ αναμένεται να ολοκληρωθούν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δείτε τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο:

Με πληροφορίες και εικόνες από το Economistas.gr