“Μήνας καλοσύνης”: Η πρωτοβουλία του 1ου Δημ. Σχ. Ραφήνας αξίζει να διαδοθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας

Χθες ενημερωθήκαμε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που εμπνεύστηκαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας και υλοποίησαν με χαρά οι μαθητές του.

Το δικό σας σχολείο έχει “Μήνα Καλοσύνης”;

Με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, αποφάσισαν να θεσπίσουν τον Ιανουάριο ως “Μήνα Καλοσύνης”  και αφετηρία τα παρακάτω λόγια του Αγίου Βασιλείου του Μέγα  «Το δέντρο το αναγνωρίζεις από τους καρπούς του, τον άνθρωπο από τις πράξεις του. Οι καλές πράξεις ποτέ δε χάνονται. Αυτός που σπέρνει ευγένεια, θερίζει φιλία, αυτός που φυτεύει καλοσύνη, μαζεύει αγάπη.»

Έτσι λοιπόν για έναν ολόκληρο μήνα οι μαθητές κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας μια σειρά από καλές πράξεις τις οποίες τους ανέθεσαν οι δάσκαλοί τους, αναλογιζόμενοι την ηλικία τους.

Κάπως έτσι, τα παιδιά είδαν με άλλη ματιά τους συνανθρώπους τους και κατάλαβαν εμπράκτως ότι δεν πρέπει μόνο να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι για εμάς αλλά πρέπει και εμείς να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Μέσω της δράσης αυτής, η μαθητική κοινότητα είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον αλτρουισμό και την ανιδιοτελή προσφορά.