Αυτές είναι οι ανακαινισμένες παιδικές χαρές που τα παιδιά μπορούν να παίζουν με ασφάλεια

Παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια στις παιδικές χαρές;Η παιδική χαρά της γειτονιά σας είναι πιστοποιημένη ότι πληροί τους κανόνες ασφαλείας; Αλήθεια, έχετε υπόψιν σας το γεγονός ότι πολλοί γονείς συχνά παραπονιούνται για την εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές σε πολλούς Δήμους της χώρας.  Ανεπαρκής ή παντελής έλλειψη φύλαξης των παιδικών χαρών, παράλειψη κλειδώματος, ακατάλληλες περιφράξεις, παράλειψη επαρκούς ελέγχου και συντήρησης του εξοπλισμού και μη πιστοποίηση των παιδικών χαρών βρίσκονται στο επίκεντρο της πρόσφατης παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Γονείς σας αφορά!

Καταρχήν αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ ως γονιός είναι η σωστή επιλογή της παιδικής χαράς. Να ελέγξετε αν έχει άδεια και σε τι κατάσταση είναι τα μηχανήματα που έχει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί που αναφέρουν τις προδιαγραφές που πρέπει να τελούν οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών ενώ επισημαίνεται ότι η επιφάνεια που παίζουν τα παιδιά πρέπει να είναι μαλακή. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προυποθέσεις και τους όρους λειτουργίας που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές προκειμένου να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας πατώντας εδώ.

Με ασφάλεια στην παιδική χαρά

Όλα τα παιδιά θέλουν να επισκεφθούν την παιδική χαρά και είναι σημαντικό να μην τίθεται εκεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές αναφορές για ατυχήματα σε παιδικές χαρές.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους Δήμους που,  εντός του 2018, παρέδωσαν ανακαινισμένες, πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς παιδικές χαρές για να απολαύσουν ξέγνοιαστοι το παιχνίδι τους οι λιλιπούτειοι δημότες.

Δήμος Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας παρέδωσε στις διακοπές του Πάσχα δύο νέες παιδικές χαρές για να παίζουν με ασφάλεια οι λιλιπούτειοι δημότες. Πρόκειται για τις υπερσύγχρονες παιδικές χαρές στην οδό Παλμύρας στο ύψος της Σοφίας Βέμπο και στην πλατεία Πύρρου.

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Η αναβάθµιση της ποιότητας ζωής των µικρών πολιτών του Παλαιού Φαλήρου υπήρξε µία από τις πρώτες προτεραιότητες του ∆ήµου, που ξεκινώντας από τη δηµιουργική εκµετάλλευση του ελεύθερου χρόνου και την ψυχαγωγία τους, εκπόνησεειδική µελέτη αναµόρφωσης των παιδότοπων και των παιδικών χαρών σε όλες τις γειτονιές της Πόλης. Μέχρι στιγµής έχουν ανακαινιστεί και παραδοθεί πιστοποιηµένες οι παιδικές χαρές : Σκαβάντζου & Παµφυλίας, η παιδική χαρά Πυθαγόρα και οι παιδικές χαρές: Λητούς & ∆ηµοκρατίας.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα παραδίδεται στους δημότες της Ηλιούπολης άλλος ένας δημόσιος χώρος αναψυχής και παιχνιδιού. Η πλατεία Ευρώπης αναπλάστηκε εξ’ ολοκλήρου, με την διαμόρφωση πεζοδρομίων, εγκατάσταση φωτισμού, ανακατασκευή της παιδικής χαράς, τοποθέτηση στεγάστρων και πάγκων και φύτευση του χώρους και έγινε ένα στολίδι με ότι πιο σύγχρονο αισθητικά και λειτουργικά υπάρχει για τον αστικό δημόσιο εξοπλισμό.