Αγαπητοί μπαμπάδες, “χαλαρώστε” λίγο με τους “κανόνες” για τα φλερτ των κοριτσιών σας

Πριν από λίγα χρόνια ο θείος μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο με την μεγάλη του κόρη – τότε 5 χρονών. Καθώς περνούσαν δίπλα από ένα πάρκο είδαν ένα νεαρό ζευγάρι να αγκαλιάζεται και τότε ο θείος μου απευθυνόμενος στην μικρή της λέει: «Κατερίνα, αν σε δω ποτέ έτσι, την πάτησες!».

Η μικρή φυσικά κοκκίνισε, αλλά γέλασε και λιγάκι, επειδή το ίδιο έκανε και ο μπαμπάς της. Σας ακούγεται γνωστό το σενάριο;

Όσες από εσάς είστε μητέρες, θείες, γιαγιάδες ή νονές κοριτσιών γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των μπαμπάδων είναι… τα ραντεβού της κόρης τους.

Πόσες φορές έχετε ακούσει μπαμπάδες να λένε για το τι θα κάνουν, όταν η κόρη τους αρχίσει να βγαίνει μόνη για βόλτες, περιπάτους και εκδρομές;

Μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσουν λιγάκι; Και γιατί δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τα ραντεβού των γιων τους; Διαβάστε τι γράφει ένας μπαμπάς επ’ αυτού και πείτε μας αν ταυτίζεστε…

«Γεια σας μπαμπάδες με κόρες, θα ήθελα την προσοχή σας για λίγο.

Η μικρή σας πριγκίπισσα είναι πράγματι ένα υπέροχο δώρο. Είστε περήφανοι για αυτήν και, σίγουρα, ανησυχείτε πολύ για εκείνη. Θέλετε να μεγαλώσει, να γίνει δυναμική, υγιής, χαρούμενη και ανεξάρτητη ενήλικας. Θέλετε να ξέρει, ότι αξίζει και να της συμπεριφέρεται όλος ο κόσμος όπως εσείς.

Ξέρω, ότι σας φαίνεται αστείο το να μιλάτε για τα ραντεβού της κόρης σας με φίλους και να κάνετε λογοπαίγνια ή να ποστάρετε quotes και memes για τους κανόνες των ραντεβού και για το τι θα κάνετε εσείς, αν μάθετε, ότι κάποιος βγαίνει με την κόρη σας.

Έχω, όμως, μερικά πράγματα που θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό:

Η κόρη σας θα έχει πολύ πιο θετική εικόνα της πραγματικότητας (και του σεξ και των σχέσεων) αν της συμπεριφέρεστε σαν ενήλικα. Η κόρη σας μεγαλώνει, μπαμπάδες. Σύντομα θα μπορεί να παίρνει δικές της αποφάσεις και ήδη σας έχει δείξει τον δυναμικό χαρακτήρα της. Οπότε αντί να είστε ο “σωματοφύλακάς” της, σκεφτείτε να της μάθετε πώς της αξίζει να της συμπεριφέρονται. Διδάξτε την, ότι δεν ανήκει σε κανέναν. Μόνο στον εαυτό της και όλοι πρέπει να το σέβονται αυτό.

Ό,τι κάνετε μεταδίδεται στο παιδί σας – το οποίο εντυπωσιάζεται εύκολα- ως η κοσμοθεωρία σας. Όταν λέτε, ότι θα σκοτώσετε όποιον πλησιάσει την κόρη σας, τότε της περνάτε το μήνυμα, ότι εσείς αποφασίζετε για την ερωτική της ζωή, ότι εσείς και ο μελλοντικός φίλος της είστε υπεύθυνοι για αυτήν. Και υποσυνείδητα, ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες από εσάς! Με τον τρόπο αυτό δεν θα σεβαστεί, αλλά ούτε και θα πιστέψει ποτέ πραγματικά στον εαυτό της…

Αμφιβάλλω, αν έχετε την ίδια αντιμετώπιση στα μελλοντικά ραντεβού του γιου σας. Γιατί, όμως; Με τον τρόπο αυτό διαιωνίζετε στερεότυπα, τα οποία θα έπρεπε χρόνια να έχουν εξαφανιστεί! Ήδη θα της είναι πιο δύσκολο να βρει δουλειά ή να πληρωθεί το ίδιο καλά με τον αδερφό της, γιατί να αγχωθεί και για την ερωτική της ζωή; Όπως συμπεριφέρεστε στον γιο σας έτσι να συμπεριφέρεστε και στην κόρη σας.

Και αφήστε στην άκρη αυτές τις κενές απειλές, επιτέλους. Η κοινωνία που ζούμε είναι ήδη αρκετά βίαιη, γιατί να κάνετε τα πράγματα χειρότερα; Σίγουρα, δεν θα κάνετε πράξη τις απειλές σας και, σίγουρα, αστειεύεστε, αλλά κάθε φορά που επαναλαμβάνετε ένα τέτοιο αστείο βοηθάτε τη βία να γίνει νόμιμη.

Συμπέρασμα; Μπαμπάδες, αν θέλετε να προστατεύσετε την κόρη σας, δουλέψτε στο να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για τις γυναίκες. Διδιάξτε στα παιδιά σας – κορίτσια και αγόρια – το πόσο αξίζουν. Διδάξτε να παίρνουν σωστές αποφάσεις και στηρίξτε τα, ακόμα και όταν κάνουν λάθη.

Όχι μόνο, επειδή είναι τα παιδιά σας ή η κόρη σας, αλλά επειδή θέλετε να μεγαλώσουν και να γίνουν υπεύθυνοι και ανεξάρτητοι ενήλικες μια μέρα…»

Πηγή: scarymommy.com