Αυτές είναι οι εφηβικές παραστάσεις που αξίζει να δει το παιδί σας φέτος!

Το θέατρο έχει τη δύναμη να συμβάλει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης. Πρόκειται για μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στον έφηβο συγκλονιστικά συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα, και να ενεργοποιεί τα πνευματικά του χαρίσματα.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις εφηβικές θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δουν οι έφηβοι θεατρόφιλοι. Το εφηβικό θέατρο οφείλει να αντανακλά την πραγματικότητα των νεαρών του ηρώων. Επεξεργάζεται δύσκολα ερωτήματα, αλήθειες και εξερευνά τολμηρές φόρμες.

“Eroica” στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Η Eroica του Κοσμά Πολίτη, έργο-σταθμός της ελληνικής λογοτεχνίας που έθεσε για πρώτη φορά τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας στη νεοελληνική γραφή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια φανταστική πόλη μέσα σε μια μυστηριώδη και έντονη ατμόσφαιρα. Οι σχέσεις των ηρώων καθορίζονται από το αναπάντητο ερώτημα για το νόημα της ζωής και από μια σειρά απροσδόκητων εμπειριών. Καθετί που μέχρι χτες έμοιαζε ακίνδυνο παιχνίδι ο χρόνος το μετατρέπει σε πραγματικότητα. Μια ανέμελη εποχή της ζωής, όταν όμως φτάνει στο τέλος της;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 έως την Τρίτη 1η Ιανουαρίου (εκτός Τρίτης 27 Νοεμβρίου)

Τιμές 15 ευρώ γενική είσοδος / 10 ευρώ μειωμένο – φοιτητικό / 8 ευρώ ανέργων

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Υπόγειο

Πεσμαζόγλου 5

2103228706

“Το συρματόπλεγμα” στο Θέατρο Θησείον

Το Μουσείο Μπενάκη, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Θησείον, Ένα θέατρο για τις τέχνες ενώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του θεάτρου για παιδιά παρουσιάζοντας “Το Συρματόπλεγμα”, ένα σημαντικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας. Με τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ένα μικρό αγόρι, γεμάτο ενέργεια αποφασίζει να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της μητέρας του και να ανακαλύψει την περιπέτεια στο γειτονικό δάσος. Εκεί πίσω από ένα συρματόπλεγμα, συναντά ένα συνομήλικο αγόρι διαφορετικής καταγωγής. Το παιχνίδι θα νικήσει την έχθρα μεταξύ των λαών και μια εκπληκτική φιλία γεννιέται με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 16:00

Εισιτήρια: Ενήλικες: 10 € Παιδιά: 8 €

Θέατρο Θησείον

Τουρναβίτου 7, Θησείο

210 3255444

“Ελένη” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η παράσταση εμπνέεται από το έργο Ελένη και την καινοτομία του Ευριπίδη να φτιάξει ένα υβρίδιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, υποθέτοντας ότι η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία και κατέληξε στην Αίγυπτο. Βασισμένοι λοιπόν σε αυτό το υποθετικό “Αν”, η παράσταση τοποθετεί την Ελένη και τον Μενέλαο σε ρόλους παικτών ενός παιχνιδιού διαφυγής. Μέσα από τη λύση των γρίφων του, οι παίκτες θα ταυτιστούν με τους ήρωες του Ευριπίδη, και θα έρθουν αντιμέτωποι και αυτοί με τα “μεγάλα” ηθικά διλήμματα της αρχαίας τραγωδίας και ερωτήματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τα προνόμια των ηρώων τους, αλλά και της συνθήκης που βρίσκονται.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Κυριακή στις 16:00

Εισιτήρια: 10€

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

210 9212900

“Ξανά…λέγοντας τις ιστορίες” στο Θέατρο Σταθμός

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής Αγγλικών στο 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, παρουσιάζει την παράσταση “Ξανά…λέγοντας τις ιστορίες”, στην οποία παίζουν οι μαθητές του μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους. Ένα κοινοτικό γεγονός, μία άλλη πρόταση για το πώς μπορούν να γίνονται οι παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές δράσεις στο σημερινό Ελληνικό σχολείο. Έξι διηγήματα του Β. Κατσικονούρη και ένα της Ελένης Γιαννάκη μέσα από ένα παιχνίδι γέλιου, συγκίνησης και μνήμης εφήβων και ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 15:00 μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου

Εισιτήρια: 10€, Μαθητικό, εκπαιδευτικοί, γκρούπ:8€

Θέατρο Σταθμός

Β. Ουγκώ 55

210 5230267

“Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση Τραγική.” στο Θέατρο 104

Πόσα μπορούν να συμβούν μέσα σε ένα 24ωρο όταν είσαι 16; Ποιος είναι αυτός που βλέπεις όταν κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη; Τι γίνεται όταν αναγνωρίζεις στο είδωλό σου έναν ήρωα αρχαίας τραγωδίας με τις πιο κρυφές σκέψεις του; Η εφηβεία είναι μια περίοδος γεμάτη προσωπικές αναζητήσεις, παρορμητικές δράσεις, αντιφάσεις, ερωτήσεις. Τι θυμάσαι και τι θα ήθελες να ξεχάσεις για πάντα απ’ αυτά τα χρόνια;  Μια παράσταση για την εφηβεία. Εγώ κι αυτή την ατυχία έχω, είμαι σοφή… είμαι βάρος.

Πότε: Από 11 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00

Εισιτήρια: 10€, 8€

Θέατρο 104,

Ευμολπιδών 41, Γκάζι,

2103455020

Για τους έφηβους θεατρόφιλους της Βόρειας Ελλάδας:

“Ο Μεγάλος περίπατος του Πέτρου” στο Βασιλικό Θέατρο

Το αριστούργημα της Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» αναβιώνει στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο, της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το έργο, σε δραματοποίηση των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου, σε ένα μεγάλο περίπατο μέσα από μια σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης, με μόνα εφόδια την παιδική αθωότητα και τα ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο. Ένα μαγικό ταξίδι συναισθημάτων, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, γεμάτη μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας. Οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11

Εισιτήρια: 10€

Οικογενειακό:Ισχύει για τις παραστάσεις της Βρεφικής και της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ελεύθερη είσοδος στον δεύτερο από τους δύο ενήλικες συνοδούς. ΠΡΟΣΟΧΗ!: Το οικογενειακό εισιτήριο απαιτεί την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ για τον δεύτερο από τους δύο ενήλικες συνοδούς και εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ.

Άνεργοι: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)
Δωρεάν – Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Πολύτεκνοι: 5€
Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€
Οπλίτες θητείας: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη